Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταξιοδοτικό fund δασκάλων στις ΗΠΑ απέσυρε αγωγή κατά της Allianz

tags :
Συνταξιοδοτικό fund δασκάλων στις ΗΠΑ απέσυρε αγωγή κατά της Allianz

Η εταιρεία έχει δεχτεί αγωγές για συνολικές απώλειες 6 δισ. ευρώ από αμερικανικά συνταξιοδοτικά funds

Το συνταξιοδοτικό fund δασκάλων από το Arkansas των ΗΠΑ είχε περί τα τέλη του 2019 τοποθετημένα 1,6 δις. δολάρια σε τρία δομημένα επενδυτικά προϊόντα της Allianz.
Στην αγωγή που κατέθεσε τον Ιούλιο του 2020 κατά της ασφαλιστικής εταιρείας ανέφερε ότι είχαν χαθεί τουλάχιστον 774 εκατ. δολάρια λόγω «κακοδιαχείρισης» των κεφαλαίων.
Τελικά όμως, το fund των δασκάλων συμβιβάστηκε με την Allianz και απέσυρε τη αγωγή. Σύμφωνα με την Arkansas Democrat-Gazette, ο διακανονισμός ήταν για 643 εκατ. δολάρια.
Η αγωγή του Arkansas Teacher Retirement System, όπως είναι ο τίτλος του συνταξιοδοτικού ταμείου, ήταν η πρώτη αγωγή που υποβλήθηκε κατά της Allianz το 2020 μετά την απώλεια συνολικά 15 δισ. δολαρίων από τα προϊόντα Structured Alpha funds της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας.
Η Allianz, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει, εξακολουθεί να προετοιμάζεται για το αποτέλεσμα των ερευνών που διεξήγαγαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε συμβιβαστεί με διάφορους επενδυτές κεφαλαίων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με ποιούς. Τότε, ανέφερε ότι διέθεσε 3,7 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τις αγωγές και τις έρευνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης