Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε η μεταποίηση τον Φεβρουάριο, υποχωρεί η Omicron

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε η μεταποίηση τον Φεβρουάριο, υποχωρεί η Omicron
Βελτιώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, καθώς υποχωρεί η μετάλλαξη Omicron
Βελτιώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, καθώς υποχωρεί η μετάλλαξη Omicron.
Ο τελικός σύνθετος PMI της IHS Markit, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, ενισχύθηκε στο υψηλό πέντε μηνών στο 55,5 τον Φεβρουάριο από 52,3 τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, αυτό ήταν χαμηλότερο από την προκαταρκτική εκτίμηση 55,8 που δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου - πριν από τη ρωσική εισβολή.
«Τα στοιχεία της έρευνας για τον Φεβρουάριο απεικονίζουν μια οικονομία της ευρωζώνης που ανακτούσε ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική ενόψει της εισβολής στην Ουκρανία», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
«Η επιχειρηματική δραστηριότητα επιταχύνθηκε με ρυθμό ανάλογο με την αύξηση του ΑΕΠ άνω του 0,6%, ωθούμενη από τη χαλάρωση των περιορισμών για τον ιό».
Καθώς μειώθηκαν οι περιορισμοί, οι καταναλωτές επέστρεψαν σε εστιατόρια, μπαρ και άλλες υπηρεσίες, ενώ αγόραζαν και μεταποιημένα προϊόντα, έτσι ο σύνθετος δείκτης νέων επιχειρήσεων ανέβηκε στο 55,6 από 52,7, το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο.
Ο PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 55,5 από 51,1, πολύ πάνω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση αλλά κάτω από την αρχική εκτίμηση του 55,8.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης