Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Blinken (ΗΠΑ) ανακοίνωσε κυρώσεις σε 22 ρωσικές οντότητες - Στο στόχαστρο ο Lukashenko

ΗΠΑ: Ο Blinken (ΗΠΑ) ανακοίνωσε κυρώσεις σε 22 ρωσικές οντότητες - Στο στόχαστρο ο Lukashenko

"Θα καταπνίξουμε την ικανότητα της Λευκορωσίας να εισάγει βασικές τεχνολογίες", δήλωσε ο Blinken

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία, με στόχο 22 ρωσικές "οντότητες που σχετίζονται με την άμυνα", καθώς η Ρωσία προωθεί την εισβολή της στην Ουκρανία.
Οι οντότητες στις οποίες θα επιβληθούν κυρώσεις περιλαμβάνουν "εταιρίες που κατασκευάζουν πολεμικά αεροσκάφη, οχήματα μάχης πεζικού, πυραύλους, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου", είπε ο Blinken σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, "τα ίδια τα συστήματα που χρησιμοποιούνται τώρα για την επίθεση στον oυκρανικό λαό, καταχρώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο".
Ο Blinken ανακοίνωσε επίσης ελέγχους εξαγωγών στη Λευκορωσία "για να λογοδοτήσει το καθεστώς Lukashenko ότι ήταν συμπολεμιστής στον πόλεμο της επιλογής του Προέδρου Putin".
"Θα καταπνίξουμε την ικανότητα της Λευκορωσίας να εισάγει βασικές τεχνολογίες", δήλωσε ο Lukashenko. "Και εάν η υποστήριξη του Lukashenko στον πόλεμο συνεχιστεί, οι συνέπειες για το καθεστώς του θα κλιμακωθούν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης