Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με τον πυρηνικό σταθμό περικυκλωμένο από Ρώσους - Εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση

Θρίλερ με τον πυρηνικό σταθμό περικυκλωμένο από Ρώσους - Εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση
Η Ουκρανία ανέφερε στον ΔΟΑΕ την Τετάρτη ότι οι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους και οι πυρηνικές ρυθμιστικές αρχές της χώρας διατηρούν επικοινωνία με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της, διαψεύδοντας ότι το εργοστάσιο της Ζαπορίζια έχει καταληφθεί

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πολιορκία των Ρώσων στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua "η Μόσχα ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας ότι οι δυνάμεις της έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό δήλωσε την Τετάρτη 2/3 ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι".
Η Ουκρανία ανέφερε στον ΔΟΑΕ την Τετάρτη ότι οι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους και οι πυρηνικές ρυθμιστικές αρχές της χώρας διατηρούν επικοινωνία με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της, διαψεύδοντας ότι το εργοστάσιο της Ζαπορίζια έχει καταληφθεί.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τον πυρηνικό σταθμό

Στο μεταξύ, εκατοντάδες εργαζόμενοι και ντόπιοι έχουν αποκλείσει τον δρόμο πρόσβασης στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην περιοχή.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στη σελίδα της τοπικής αρχής στο Facebook έδειξαν ένα μεγάλο πλήθος που κουβαλούσε σημαίες της Ουκρανίας να κλείνει τον δρόμο το πρωί της Τετάρτης. Απορριμματοφόρα χρησιμοποιούνταν επίσης για να φράξουν τον δρόμο.
Ο Dmytro Orlov, δήμαρχος του Enerhodar, δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook: "Μεταφέρουμε τη θέση της πόλης μας και των κατοίκων της ότι το ZNPP (Πυρηνικός Σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Ζαπορίζια) βρίσκεται υπό αξιόπιστη προστασία και ότι οι εργαζόμενοί του και οι κάτοικοι του Enerhodar βρίσκονται υπό ουκρανική σημαία”.
"Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει την πόλη. Οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι", πρόσθεσε ο Orlov.

 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης