Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ακόμα και η Le Pen γύρισε την πλάτη στον φίλο της Vladimir Putin

Γαλλία: Ακόμα και η Le Pen γύρισε την πλάτη στον φίλο της Vladimir Putin
Σημειωτέον πως την ρωσική εισβολή καταδίκασε και ο έτερος προεδρικός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ που έχει επίσης κατηγορηθεί στο παρελθόν ως φιλορώσος

Αν και μέχρι πρότινος ανήκε σε εκείνους που θεωρούνταν «φίλοι» του Putin στην Ευρώπη, η Le Pen, το κόμμα της οποίας είχε κατηγορηθεί προ ετών πως είχε λάβει μεγάλο δάνειο από ρωσική τράπεζα, έκανε στροφή τις προηγούμενες ημέρες καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ζητώντας την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Όλοι εκτός από έναν οι ευρωβουλευτές της παράταξης του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικού Μετώπου) της οποίας ηγείται η Le Pen ψήφισαν την περασμένη Τρίτη στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ της καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την ανάγκης να επιβληθούν σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο μόνος που δεν υπερψήφισε ήταν ο Τιερί Μαριανί ο οποίος διατηρούσε στενούς δεσμούς παλαιότερα με το γαλλικό παράρτημα του ρωσικού δικτύου RT.
Όπως μάλιστα αναφέρει το Politico, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, η Le Pen κάλεσε προσωπικά τους ευρωβουλευτές της παράταξής της, έναν προς έναν, για να βεβαιωθεί ότι εκείνοι θα υπερψηφίσουν το σχετικό ψήφισμα.
Σημειώνεται πως οι Γάλλοι πηγαίνουν στις κάλπες τον Απρίλιο για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, με τον πόλεμο της Ουκρανίας ωστόσο πλέον να ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλάζοντας σε έναν βαθμό και την προεκλογική ατζέντα.
Η Le Pen, που είναι υποψήφια για την προεδρία ενάντια στον Macron, βγήκε ανοιχτά προ ημερών και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων καταδικάζοντας απερίφραστα τη ρωσική εισβολή.
Σημειωτέον πως την ρωσική εισβολή καταδίκασε και ο έτερος προεδρικός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ που έχει επίσης κατηγορηθεί στο παρελθόν ως φιλορώσος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης