Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής λογοκρισία στην Τσεχία - Ποινή φυλάκισης έως και 3 χρόνια σε όποιον υποστηρίξει τη Ρωσία!

Πρωτοφανής λογοκρισία στην Τσεχία - Ποινή φυλάκισης έως και 3 χρόνια σε όποιον υποστηρίξει τη Ρωσία!
Υπ' ατμόν και η τσέχικη αστυνομία
Πρωτοφανής είναι η λογοκρισία που δέχονται οι Τσέχοι πολίτες, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Igor Stríž, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών εάν εκφράσουν την υποστήριξή τους στη Ρωσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του, ο Stríž είναι «αναγκαίο να ενημερώσει τους πολίτες ότι η τρέχουσα κατάσταση που σχετίζεται με την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης».
Οι περιορισμοί επιβάλλονται υπό την ομπρέλα μέτρων του ποινικού κώδικα που καθιστούν έγκλημα την έγκριση ποινικού αδικήματος ή την άρνηση, την αμφισβήτηση ή τη δικαιολόγηση της γενοκτονίας.
«Η ελευθερία του λόγου έχει επίσης τα όριά της σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου», υποστήριξε ο Stríž, ανακοινώνοντας ότι οποιοσδήποτε «δημόσια (συμπεριλαμβανομένων των διαδηλώσεων, το Διαδίκτυο ή τα κοινωνικά δίκτυα) συμφώνησε (δέχτηκε ή υποστήριξε επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία) ή εξέφρασε την υποστήριξή του ή επαίνεσε τους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική ευθύνη υπό ορισμένες προϋποθέσεις».

Και η αστυνομία στον έλεγχο

Ο επίσημος ιστότοπος της τσεχικής αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι «παρακολούθησε στενά» το περιεχόμενο «δεκάδων σχολίων σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο που εγκρίνουν τη ρωσική εισβολή και τις δραστηριότητες του ρωσικού στρατού».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Radio Prague International, κάποιος που θα διαπιστωθεί ότι παραβιάζει τον ποινικό κώδικα θα μπορούσε να φυλακιστεί έως και τρία χρόνια, αν και θα ήταν δύσκολο να απαγγελθούν κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης