Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προειδοποίηση από Ρωσία - Lavrov: Ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός

Νέα προειδοποίηση από Ρωσία - Lavrov: Ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Σε μια δήλωση που πραγματοποιεί ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov.
«Ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός» δήλωσε ο Lavrov διαμηνύονας ότι η Ρωσία έχει πολλούς φίλους και δεν γίνεται να απομονωθεί.
«Η Δύση αρνήθηκε να εκπληρώσει τα αιτήματα της Ρωσίας για τη δημιουργία νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας» υποστήριξε ο ίδιος.
Πάντως, ο Lavrov δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών αλλά η Ουκρανία παίζει με τον χρόνο υπό τις εντολές των ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά.
Τέλος, όσον αφορά τις κυρώσεις από τη Δύση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Ρωσία ήταν έτοιμη γι' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν περίμενε ότι θα στοχοποιηθούν αθλητές, δημοσιογράφοι και πολιτισμός.

Η εντολή Putin για τα πυρηνικά

Λίγα 24ωρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, έθεσε σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις αποτροπής της χώρας του - συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών.
«Οι δυτικές χώρες δεν λαμβάνουν μόνο εχθρικές οικονομικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας, αλλά οι ηγέτες των μεγάλων χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Γι' αυτό διατάσσω να τεθούν οι δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας σε ειδικό καθεστώς καθήκοντος» είχε δηλώσει ο Putin μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergey Shoigu.
Λίγες ώρες αργότερα, ο Shoigu ενημέρωση τον Ρώσο πρόεδρο, ότι οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας τέθηκαν σε συναγερμό μάχης. Κάτι που σημαίνει ότι σε πολεμική ετοιμότητα (combat alert) βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα στρατηγικών πυραύλων, τα πυρηνικά υποβρύχια στον Ειρηνικό και το Βορρά, καθώς και η στρατηγική αεροπορία. «Οι βάρδιες στις θέσεις διοίκησης των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Στόλου του Βορρά και του Ειρηνικού, καθώς και της Διοίκησης Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό» φέρεται να επεσήμανε στον Putin, o Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης