Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Προετοιμάζεται εισβολή και από τη Λευκορωσία - Διαψεύδει ο Lukashenko

Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Προετοιμάζεται εισβολή και από τη Λευκορωσία - Διαψεύδει ο Lukashenko
Ο Lukashenko ζητά από τον Putin S-400 για τα σύνορα με Ουκρανία – Κίεβο

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες «βλέπουν» σχέδια εισβολής και από την πλευρά της Λευκορωσίας, αν και ο Λευκορώσος πρόεδρος Lukashenko είχε παρουσιαστεί να διαψεύδει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις ίσως στήσουν κάποια προβοκάτσια που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόσχημα για την στρατιωτική εισβολή και των Λευκορώσων στην Ουκρανία.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρεται επίσης ότι περίπου 300 λευκορωσικά τανκς έχουν πλέον συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Lukashenko, δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δυνάμεις του δεν θα συμμετάσχουν στην εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. 
Ο Lukashenko στενός σύμμαχος του Putin, είπε ότι «ο Λευκορωσικός στρατός δεν συμμετέχει σε στρατιωτική δράση και δεν συμμετείχε ποτέ».
«Μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό σε οποιονδήποτε.
Επιπλέον, η ρωσική ηγεσία δεν έθεσε ποτέ αυτό το θέμα σε εμάς - τη συμμετοχή μας στην ένοπλη σύγκρουση.
Και δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε σε αυτήν την ‘ειδική επιχείρηση’ στην Ουκρανία στο μέλλον. Δεν χρειάζεται» υποστήριξε.  
Τη Δευτέρα 28/2 υπήρξαν αναφορές ο Lukashenko ετοιμαζόταν να στείλει στρατιωτική δύναμη για να συμμετάσχει στην επίθεση στο Κίεβο.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ,σχολίασε καυστικά τη Δευτέρα ότι η Ρωσία «γελοιοποιεί» την κυριαρχία της Λευκορωσίας εξαπολύοντας εισβολή στην Ουκρανία από το λευκορωσικό έδαφος. 

Ο Lukashenko ζητά από τον Putin S-400 για τα σύνορα με Ουκρανία – Κίεβο

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να αναπτύξει άλλη μια αντιαεροπορική συστοιχία S-400 στα δυτικά του Μινσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται ένα άλλο πρακτορείο, το λευκορωσικό Belta.
Η συστοιχία αυτή χρειάζεται για την άμυνα του εδάφους της Λευκορωσίας, φέρεται να είπε ο Lukashenko.
Νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με το Belta, ο Lukashenko είπε ότι η Λευκορωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία.
“Είναι καλά εκπαιδευμένες ομάδες ταχείας ανάπτυξης που είναι έτοιμες να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Λευκορωσίας”, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Πάντως στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν στα social media τον δείχνουν σε έναν χάρτη με βέλη προς το εσωτερικό της Ουκρανίας:

Τα σχέδια του Lukashenko όμως δεν είναι άγνωστα στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σε ανάρτηση που έκανε πριν λίγα λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι:
«Η Ρωσία προετοιμάζει μια σκόπιμη πρόκληση για να δικαιολογήσει την εισβολή λευκορωσικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τώρα περίπου 300 τεθωρακισμένα αρμάτων μάχης της Λευκορωσίας τανκς κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία».


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης