Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Θα χρησιμοποιήσουμε το ευρωπαϊκό δορυφορικό κέντρο της Μαδρίτης για παροχή πληροφοριών στον ουκρανικό στρατό

Borrell (EE): Θα χρησιμοποιήσουμε το ευρωπαϊκό δορυφορικό κέντρο της Μαδρίτης για παροχή πληροφοριών στον ουκρανικό στρατό

Tο δορυφορικό κέντρο της ΕΕ στη Μαδρίτη θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Josep Borrell δήλωσε ότι το δορυφορικό κέντρο της ΕΕ που βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα Μαδρίτη θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική κυβέρνηση.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Borrell, δήλωσε : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το δορυφορικό κέντρο της στη Μαδρίτη να παράσχει πληροφορίες στην Ουκρανία σχετικά με τις κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων και οι χώρες της ΕΕ είναι αποφασισμένες να αυξήσουν περαιτέρω τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς το Κίεβο», όπως μεταδίδει το Reuters.
Μιλώντας σχετικά με τις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, και οι οποίες περιλαμβάνουν οικονομικούς και εμπορικούς αποκλεισμούς, καθώς και το κλείσιμο του εναέριου χώρου όλων των κρατών μελών της ΕΕ για τις ρωσικές πτήσεις, ο Borrell δήλωσε:
«Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα, διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουμε πολύ υψηλότερο τίμημα στο μέλλον». Και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν θα ορίζονται πλέον από το εμπόριο».
Η Ρωσία συνεχίζει να εκπέμπει μείζονες απειλές, παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.
ο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της και οι στόλοι της Βόρειας Θάλασσας και του Ειρηνικού έχουν τεθεί σε ενισχυμένη επιφυλακή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κέντρο διοίκησης για την Ουκρανία η δορυφορική υπηρεσία πληροφοριών της Μαδρίτης

Ο Borrell κατ' ουσία ανακοίνωσε ότι η δορυφορική υπηρεσία πληροφοριών της Μαδρίτης θα γίνει ένα είδος κέντρου διοίκησης με επίκεντρο την Ουκρανία και εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα προς μια πιο οργανωμένη στρατιωτική απάντηση από την Ευρώπη ενάντι στη Ρωσία στην κρίση της Ουκρανίας - ή τουλάχιστον την έναρξη μιας διαρκούς υποστήριξης με πληροφορίες του ουκρανικού στρατού στα πεδία της μάχης.
Έρχεται μετά τη δέσμευση της ΕΕ ότι τα κράτη μέλη θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Βρετανία: Υποστηρίζουμε τους πολίτες μας να θέλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα «υποστηρίξει» Βρετανούς πολίτες που θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία προκειμένου να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις στον πολεμικό αγώνα κατά των Ρώσων.
Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Liz Truss, απαντώντας σε ερώτηση του BBC σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των Βρετανών στον πόλεμο, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Αν οι άνθρωποι θέλουν να υποστηρίξουν αυτόν τον αγώνα, θα τους υποστηρίξω.
Αυτό είναι κάτι για το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. 
Ολαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο Truss.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ένας δημοσιογράφος: «Το σχόλιο της Truss έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στη Βρετανία καθώς αποτελεί άμεση παραβίαση του νόμου περί στρατολόγησης ξένων χωρών του 1870, ο οποίος ποινικοποιεί την υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις άλλης χώρας για τους Βρετανούς πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης