Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Τουρκίας κατά του αμερικανικού δικτύου CBS: Έδειξε ως ελληνική την Κωνσταντινούπολη σε χάρτη

Οργή Τουρκίας κατά του αμερικανικού δικτύου CBS: Έδειξε ως ελληνική την Κωνσταντινούπολη σε χάρτη
Η προβολή αυτή προκάλεσε οργή στην Τουρκία με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να κάνουν λόγο για σκάνδαλο
Οργή έχει προκαλέσει στην Τουρκία ένας χάρτης που έδειξε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτο CBS και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Σε έκτακτη εκπομπή του CBS παρουσιάστηκε χάρτης σε ρεπορτάζ για το τι προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου ο οποίος παρουσίασε την Κωνσταντινούπολη ως ελληνική.
Η προβολή αυτή προκάλεσε οργή στην Τουρκία με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να κάνουν λόγο για σκάνδαλο.
Και αυτό γιατί στον χάρτη η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε και επίσημα για το λάθος του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με τον Διευθυντή Επικοινωνιών του Προεδρικού Προέδρου, Fahrettin Altun.
Η Διεύθυνση Επικοινωνιών συνεχίζει να παλεύει με την παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση κατά της Τουρκίας στην εθνική και διεθνή σκηνή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η διεύθυνση.
Στην ανακοίνωση του, ζήτησε να διορθωθεί αμέσως αυτό το λάθος και να γίνουν οι απαραίτητες εξηγήσεις, είπε ο Altun συμπληρώνοντας «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα έχει βλάψει την περιφερειακή ασφάλεια με τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έχει αποδυναμώσει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, διαμαρτυρόμαστε για αυτό το λάθος του καναλιού σας, το οποίο ελπίζουμε να μην είναι κακόβουλο.
Υπογραμμίζοντας ότι το λάθος που έγινε δεν πρέπει να επαναληφθεί, ο Altun είπε: «Αναμένουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί οποιοδήποτε βήμα που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας».
Ο Altun πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναμένει εξηγήσεις για το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα 28/02.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης