Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Παγώνουν οι συνομιλίες αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί - Έκκληση σε ΝΑΤΟ για βοήθεια

Zelensky: Παγώνουν οι συνομιλίες αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί - Έκκληση σε ΝΑΤΟ για βοήθεια
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε μία συνέντευξη που έδωσε μέσα σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα, ο Zelenksy προέτρεψε επίσης τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν τη ρωσική αεροπορία
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που μαίνονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία με τη Ρωσία να έχει φτάσει μέχρι την καρδιά της χώρας, το Κίεβο, την εμφάνιση του έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Zelensky, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει τις πόλεις, προτού ξεκινήσουν οι αυριανές (2/3) συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, αναφέρει το Reuters.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε μία συνέντευξη που έδωσε μέσα σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα, ο Zelensky προέτρεψε επίσης τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν τη ρωσική αεροπορία.
Επέμεινε, μάλιστα, ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα ήταν ένα προληπτικό μέτρο και δεν θα είχε σκοπό να «σύρει» τη συμμαχία του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.


«Η ιστορία επαναλαμβάνεται»

Για 5 νεκρούς μετά την επίθεση στον Πύργο Τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο από τα Ρωσικά στρατεύματα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
Στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Προς τον κόσμο: Ποιο το νόημα έχει να λέμε “ποτέ ξανά” για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…».

Παράλληλα το ουκρανικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε βάρβαρη τη Ρωσία για την αιματηρή επίθεση που βρίσκεται κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, μέρος που έγινε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.
«Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. “Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι».

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο

Προς τα παρόν, ωστόσο, οι πολεμικές επιθέσεις των Ρώσων κλιμακώνονται, καθώς λίγη μόλις ώρα μετά την προειδοποίηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μεγάλης εμβέλειας επίθεση στο Κίεβο, με στόχο μεταξύ άλλων κυβερνητικό κτίριο πληροφοριών, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ξεκίνησαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί.
Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές του Κιέβου, προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας ούτως, ώστε να είναι πιο εύκολη η ρωσική εισβολή στην πόλη.
Όπως μεταδίδουν τόσο ρωσικά όσο και ουκρανικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο της Ρωσίας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, πύργος τηλεπικοινωνιών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει να γίνει μέρος της σύρραξης - Δεν θα στείλουμε στρατό ή μαχητικά αεροσκάφη

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Stoltenberg, με νέες δηλώσεις του, ζήτησε από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αποσύρει τις δυνάμεις της από εκεί.
Προσέθεσε ωστόσο ότι η Συμμαχία δεν θα στείλει στρατεύματα ή μαχητικά αεροσκάφη, για να στηρίξει το Κίεβο, καθώς δεν θέλει να γίνει μέρος της σύρραξης.
«Ο (Ρώσος) πρόεδρος Putin έκανε θρύψαλα την ειρήνη στην Ευρώπη» και η «Συμμαχία καταδικάζει τη βίαιη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πολωνική αεροπορική βάση Λασκ, συνοδεία του Πολωνού προέδρου.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι βοήθησε τη Ρωσία στην εισβολή.
«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, δεν επιζητεί τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο, να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να δεσμευθεί με καλή πίστη στις διπλωματικές προσπάθειες» κατέληξε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης