Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή: Το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών - Τα τελευταία δεδομένα

Ανατροπή: Το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών - Τα τελευταία δεδομένα
Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που παρασκευάζεται από την Pfizer-BioNTech είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από ό,τι σε μεγαλύτερους εφήβους ή ενήλικες, σύμφωνα με μια μεγάλη νέα σειρά δεδομένων που συνέλεξαν υγειονομικοί υπάλληλοι στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης - ένα εύρημα που έχει βαθιές συνέπειες για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους

Όπως αποδεικνύεται, το εμβόλιο Pfizer είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αναποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σύμφωνα με την τελευταία δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική. 

Δείτε περισσότερα από τους NYT:

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που παρασκευάζεται από την Pfizer-BioNTech είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από ό,τι σε μεγαλύτερους εφήβους ή ενήλικες, σύμφωνα με μια μεγάλη νέα σειρά δεδομένων που συνέλεξαν υγειονομικοί υπάλληλοι στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης - ένα εύρημα που έχει βαθιές συνέπειες για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους.

Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο Covid που έχει εγκριθεί για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξακολουθεί να προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες στα παιδιά, αλλά ουσιαστικά δεν προσφέρει προστασία έναντι της μόλυνσης, ακόμη και μέσα σε ένα μήνα μετά την πλήρη ανοσοποίηση, υποδηλώνουν τα δεδομένα, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αύξησης του Omicron.

Οι επιστήμονες που ηγήθηκαν της μελέτης παρατήρησαν ότι το εμβόλιο ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικό και ότι τα δεδομένα αποδυναμώνουν το επιχείρημα για επιβολή των εμβολίων στα παιδιά.

«Σίγουρα αποδυναμώνει το επιχείρημα για την υποχρέωση να λαμβάνουν οι άνθρωποι αυτή τη χαμηλότερη δόση», είπε ο Δρ Philip Krause, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από το FDA.). 

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στις ΗΠΑ πιθανότατα θα παραμείνουν μέρος της κοινωνίας μας με κάποια μορφή από εδώ και στο εξής. Ενώ ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Biden να περάσει μια ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου, η απόλυση εργαζομένων επειδή δεν ήταν εμβολιασμένοι παραμένει συνηθισμένη πρακτική. 
Πολλοί άλλοι αναγκάζονται να υποβάλλονται σε τεστ για COVID τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.
Όμως, καθώς τα σχολεία σε όλη τη χώρα απαιτούν από όλους τους μαθητές να εμβολιάζονται - με σπάνιες εξαιρέσεις - ακόμη και το MSM αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια σε παιδιά δημοτικού σχολείου είναι αναποτελεσματικά.
Ενώ τα εμβόλια υποτίθεται ότι αποτρέπουν τη «σοβαρή ασθένεια» στα παιδιά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά που δεν έχουν συννοσηρότητες σπάνια εμφανίζουν ακόμη και μέτρια συμπτώματα και οι σοβαρές περιπτώσεις είναι σχεδόν ανήκουστες.
Ακόμη και ο Δρ Fauci έχει αναγνωρίσει ότι «πολλά» παιδιά που νοσηλεύονται με COVID είναι εκεί για κάποιο άλλο λόγο. Ωστόσο, κάθε ασθενής που εισάγεται σε νοσοκομείο ελέγχεται για COVID και όσοι είναι θετικοί υπολογίζονται αυτόματα ως νοσηλευόμενοι με COVID.

Το εμβόλιο είχε επίσης κακή απόδοση σε παιδιά ηλικίας 2-4 ετών, την επόμενη ηλικιακή ομάδα.
Τα διαγράμματα από τη μελέτη δείχνουν τη μικρή διαφορά μεταξύ των μη εμβολιασμένων και των εμβολιασμένων παιδιών όσον αφορά τις νοσηλείες.

Δείχνει επίσης πόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα καθώς πέφτει η ηλικία του παραλήπτη.

Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν την πλήρη μελέτη παρακάτω:

Διαβάστε εδώ τη μελέτη 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης