Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος για τη ρωσική βότκα – Αρχίζει να «κόβεται» από τα ράφια - Διεθνές μποϊκοτάζ

Τέλος για τη ρωσική βότκα – Αρχίζει να «κόβεται» από τα ράφια - Διεθνές μποϊκοτάζ
Στη γειτονική Σουηδία, η Systembolaget έλαβε μια παρόμοια απόφαση

Οι δημόσιες υπηρεσίες που διαχειρίζονται το μονοπώλιο πώλησης αλκοολούχων ποτών στη Φινλανδία και τη Σουηδία αποφάσισαν να αποσύρουν από τα ράφια τους όλα τα ρωσικά ποτά, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Η Alko, ως υπεύθυνη εταιρεία, θα διακόψει την πώληση ρωσικών προϊόντων από τα φυσικά και τα διαδικτυακά καταστήματά της από 28 Φεβρουαρίου» ανέφερε η φινλανδική εταιρεία.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι σοκαριστική και το πήραμε πολύ σοβαρά», εξήγησε μια εκπρόσωπος της εταιρείας που διαθέτει περισσότερα από 11.000 ποτά, μεταξύ των οποίων και περίπου 30 ρωσικά, κυρίως διάφορες μάρκες βότκας.
Στη γειτονική Σουηδία, η Systembolaget έλαβε μια παρόμοια απόφαση.
Η απαγόρευση πώλησης ρωσικών ποτών έχει «άμεση ισχύ», διευκρίνισε.

Μπλόκο και στις ΗΠΑ

Το μποϊκοτάζ στην ρωσική βότκα, σύμφωνα με τους New York Times, είναι περισσότερο συμβολικό. «Χύστε τη ρωσική βότκα και στείλτε τα άδεια μπουκάλια στην Ουκρανία μαζί με πυρομαχικά για να φτιάξουν βόμβες μολότοφ», έγραψε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τομ Κότον, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγες οι περιοχές στις ΗΠΑ που έχουν βάλει στην «μαύρη λίστα» την βότκα. Στο Νιου Χαμσάιρ, όπου τα ποτά και το κρασί πωλούνται μέσω καταστημάτων που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε το Σάββατο την απαγόρευση οινοπνευματωδών ποτών ρωσικής κατασκευής και επωνυμίας. Και στο Οχάιο, όπου το κράτος συνάπτει συμβάσεις με τους ιδιώτες για την πώληση αλκοολούχων ποτών, ανακοινώθηκε η διακοπή αγοράς και πώλησης της Russian Standard Vodka.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης