Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στις 58,2 μονάδες υποχώρησε ο PMI μεταποίησης τον Φεβρουάριο 2022

Ευρωζώνη: Στις 58,2 μονάδες υποχώρησε ο PMI μεταποίησης τον Φεβρουάριο 2022
Ο μεταποιητικός ΡΜΙ στην ευρωζώνη υποχώρησε στις 58,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 58,4 μονάδες

Μικρή υποχώρηση σημείωσε ο τομέας της μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2022 συγκριτικά με τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.
Αναλυτικά, ο μεταποιητικός ΡΜΙ στην ευρωζώνη υποχώρησε στις 58,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 58,4 μονάδες.
Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, και που θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική ευρωστία, σημείωσε άνοδο στις 55,5 μονάδες από τις 55,4 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό δείχνει συρρίκνωση.
«Μην αφήσετε την πτώση στον δείκτη να σας αποσπάσει από αυτό που θα έπρεπε να θεωρείται ως ένας θετικός μήνας για τον μεταποιητικό τομέα τον Φεβρουάριο», τόνισε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Joe Hayes.
«Οι υποκείμενες συνθήκες πωλήσεων σαφώς ενισχύονται καθώς η Ευρώπη ξεπερνά το κύμα Omicron και οι επιχειρήσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για ανάκαμψη» πρόσθεσε.
Η ζήτηση αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου εξαμήνου και με τα εργοστάσια να δημιουργούν μεγαλύτερο ανεκτέλεστο υπόλοιπο, ο αριθμός των εργαζόμενων αυξήθηκε για να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης