Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Απαράδεκτο να υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη - Να επιστρέψουν σπίτι τους

Lavrov: Απαράδεκτο να υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη - Να επιστρέψουν σπίτι τους
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα»

Βέλη κατά της Ευρώπης για την επιβολή κυρώσεων, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εκτόξευσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, αφήνοντας αιχμές ακόμα και τα πυρηνικά όπλα.
«Είναι απαράδεκτο για τη Ρωσία το ότι υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.
Είναι καιρός να επιστρέψουν σπίτι τους» υποστήριξε κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένης ομιλίας του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό ο Lavrov, ο οποίος υποστηριξε ότι «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα».
«Η τραγωδία της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα  των Δυτικών που συγχωρούν το εγκληματικό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί κατόπιν του αιματηρού αντισυνταγματικού πραξικοπήματος τον Φεβρουάρο του 2014 και παρά τις εγγυήσεις της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Γαλλίας στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη διευθέτηση της εσωτερικής ουκρανικής κρίσης»  υπογράμμισε ο Lavrov, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ρωσική εισβολή αποσκοπεί και στο να εμποδίσει την Ουκρανία από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Παράλληλα τόνισε ότι η Δύση δεν πρέπει να κατασκευάσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ ανέφερε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για συνεργασία με τις ΗΠΑ σε θέματα στρατηγικής σταθερότητας.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα όταν άρχισε η ομιλία του Ρώσου ΥΠΕΞ με εξαίρεση τις αντιπροσωπείες της Υεμένης, της Τυνησίας, της Αλγερίας, της Βενεζουέλας και
της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης