Διεθνή

State Department: Iσχυρή σύσταση στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη Ρωσία

State Department: Iσχυρή σύσταση στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη Ρωσία
"Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως μέσω των επιλογών εμπορικών ταξιδιών που είναι ακόμα διαθέσιμες", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησαν σήμερα στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν "αμέσως" τη Ρωσία έπειτα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
"Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως μέσω των επιλογών εμπορικών ταξιδιών που είναι ακόμα διαθέσιμες", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, το οποίο είχε ήδη συστήσει στους Αμερικανούς πολίτες να μην μεταβούν εκεί.
Προειδοποιεί ότι αυτές οι εμπορικές επιλογές μειώνονται ραγδαία, λόγω των διεθνών κυρώσεων που περιλαμβάνουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου πολλών χωρών στα ρωσικά αεροπλάνα. Η νέα προειδοποίηση της αμερικανικής διπλωματίας εκδόθηκε για να περιλάβει επίσης την απόφαση που ελήφθη σήμερα να επιτραπεί η αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.
"Η ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να παρέχει υπηρεσίες ρουτίνας ή έκτακτης ανάγκης στους Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία είναι εξαιρετικά περιορισμένη", υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο επίσης προειδοποιεί για τον κίνδυνο "παρενόχλησης" Αμερικανών από τις ρωσικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης