Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell: Η ΕΕ θα επιβάλλει επιπλέον κυρώσεις στη Λευκορωσία και εναντίον οποιουδήποτε συνεργάζεται με τον Putin

Borrell: Η ΕΕ θα επιβάλλει επιπλέον κυρώσεις στη Λευκορωσία και εναντίον οποιουδήποτε συνεργάζεται με τον Putin
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έπλεξε το εγκώμιο της Ελβετίας
Σχετικά Άρθρα

Για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Λευκορωσία αλλά και σε όσους βοηθούν τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία προειδοποιεί η ΕΕ.
«Η ΕΕ θα επιβάλλει περισσότερες κυρώσεις στη Λευκορωσία και εναντίον οποιουδήποτε συνεργάζεται με τον Putin για την εισβολή στην Ουκρανία» δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell.
Ο ίδιος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, δεν απέκλεισε την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία. «Θα στοχεύσουμε στο μαύρο χρήμα, σε όσους στηρίζουν την εισβολή του Putin», υπογράμμισε, αναφερόμενους στους Ρώσους ολιγάρχες.
Την ίδια στιγμή, έπλεξε το εγκώμιο της Ελβετίας, που «μας ακολουθεί στο δρόμο των κυρώσεων, συμμετέχει στη μάχη της ΕΕ να δώσει μάχη κατά της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος των ολιγαρχών που στηρίζουν τον Putin».
Παράλληλα, ο Borrell επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί άμαχοι ανάμεσα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία και ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι αποφασισμένα να ενισχύσουν την Ουκρανία με στρατιωτικό υλικό.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή στην ΕΕ από το να μείνομε ενωμένοι και να στηρίξουμε την Ουκρανία», είπε, σημειώνοντας ότι «οι κυρώσεις όμως έχουν ένα κόστος, θα έχουν αντίκτυπο και σε μας. Τώρα θα πληρώσουμε το κόστος, διότι αν δεν το κάνουμε τώρα, θα πληρώσουμε πολλαπλάσιο κόστος στο μέλλον».
«Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε το ρωσικό λαό, θέλουμε να αποτρέψουμε την επιθετικότητα του καθεστώτος Putin», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης