Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Κρεμλίνου σε ΕΕ: Εχθρική η συμπεριφορά σας – O Putin ετοιμάζει την απάντηση στις κυρώσεις

Πυρά Κρεμλίνου σε ΕΕ: Εχθρική η συμπεριφορά σας – O Putin ετοιμάζει την απάντηση στις κυρώσεις
Κανένα σχόλιο για τον αριθμό των απωλειών των Ρώσων στο πεδίο της μάχης από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Για εχθρική συμπεριφορά της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία με αφορμή την παροχή όπλων στην Ουκρανία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος αναφερόμενος στις κυρώσεις, παραδέχθηκε πως η οικονομική πραγματικότητα της Ρωσίας έχει αλλάξει.
Σε δηλώσεις του ο Peskov υποστήριξε πως ο πρόεδρος Putin εργάζεται επί της οικονομικής απάντησης που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
«Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία.
Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (...), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες» επισήμανε ο Peskov, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις κατά της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.
«Η κατευθυντήρια αρχή θα είναι η αμοιβαιότητα και τα συμφέροντά μας θα είναι στη προμετωπίδα» επισήμανε ο Peskov, αναφέροντας πως ο Putin θα έχει συναντήσεις εντός της ημέρας με σειρά αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Αποσταθεροποιητική η παροχή όπλων

Επιπλέον, ο Peskov κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για «εχθρική συμπεριφορά» κατά της Ρωσίας, καταγγέλλοντας ότι η τροφοδοσία της Ουκρανίας με όπλα είναι επικίνδυνη και «αποσταθεροποιητική» και αποδεικνύει ότι η Ρωσία «είχε δίκιο στις προσπάθειές της για την αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Κανένα σχόλιο για τις ρωσικές απώλειες

Ο Peskov αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον αριθμό των απωλειών των ρωσικών δυνάμεων κατά την επίθεση κατά της Ουκρανίας, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις διαταγές που έδωσε το σαββατοκύριακο ο Putin για να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης