Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky ζητά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ: Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας

O Zelensky ζητά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ: Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας
Ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε, επίσης, πως ορισμένοι Ουκρανοί «με εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις» απελευθερώνονται βάσει στρατιωτικού νόμου από την κράτηση
Σχετικά Άρθρα
Το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelensky.
«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι» αναφέρει σε νέο μήνυμα του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε, επίσης, πως ορισμένοι Ουκρανοί «με εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις» απελευθερώνονται βάσει στρατιωτικού νόμου από την κράτηση και αίρονται όλες οι κυρώσεις από αυτούς.
«Λήφθηκε μια ηθικά δύσκολη απόφαση - σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, μαχητές Ουκρανοί με πραγματική εμπειρία μάχης θα αποφυλακιστούν και θα μπορούν να εξιλεωθούν για την ενοχή τους», είπε ο Zelensky στο μήνυμά του.
Διευκρίνισε, ακόμα, ότι «όλες οι κυρώσεις αίρονται από έναν αριθμό ατόμων, συμμετεχόντων στην έκτακη επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbas».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης