Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βέλγιο, Δανία, Φιλανδία, Σουηδία κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροπλάνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βέλγιο, Δανία, Φιλανδία, Σουηδία κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροπλάνα
Το Βέλγιο αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο του για όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες
Σχετικά Άρθρα

Κλειστός είναι πλέον ο εναέριος χώρος του Βελγίου για όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται η Δανία, η Φιλανδία και η Σουηδία, ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ακολουθώντας πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, την Κυριακή 27/2, o πρωθυπουργός του Βελγίου , Alexander De Croo , ανακοίνωσε ότι, το Βέλγιο αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο του για όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.
Ο Alexander De Croo σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως «οι ευρωπαϊκοί μας ουρανοί είναι ανοιχτοί ουρανοί. Είναι ανοιχτοί για εκείνους που συνδέουν τους ανθρώπους, όχι για εκείνους που επιδιώκουν να επιτεθούν βάναυσα».
β_6.JPG
Σημειώνεται ότι ήδη πολλές χώρες να έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Γερμανία) και τα ρωσικά αεροπλάνα βρίσκονται αντιμέτωπα με μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης υπερπτήσεων στην Ευρώπη.
Από την πλευρά της, η Μόσχα άρχισε να απαγορεύει σε αεροσκάφη που προέρχονται από διάφορες χώρες να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της.

Φινλανδία και Δανία θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους

Ακόμη, η Φινλανδία και η Δανία ανακοίνωσαν την Κυριακή 27/2 ότι κλείνουν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη, αν και δεν διευκρινίστηκε πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο.
Η Φινλανδία, που έχει σύνορα τουλάχιστον 1.300 χλμ. με τη Ρωσία, «ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο στη ρωσική αεροπορική κυκλοφορία», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Μεταφορών, Timo Harakka.
Η Δανία την Κυριακή 27/2 ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στα ρωσικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ.
Μάλιστα, σε ανάρτησή του ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, Jeppe Kofod, κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα (27/2)έγραψε πως «θα πιέσουμε για ένα κλείσιμο σε κλίμακα ΕΕ», καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «πρέπει να αντικρουστεί με όσο πιο ισχυρές διεθνείς κυρώσεις είναι δυνατό».

Ετοιμάζεται και η Σουηδία

Να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ετοιμάζεται και η Σουηδία.
Μάλιστα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Hans Dahlgren, δήλωσε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο SR ότι η χώρα του θα ασκήσει πιέσεις για το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης