Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο Ρωσίας στην Ουκρανία: Μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) περιμένει απάντηση στην πρόταση για διαπραγματεύσεις στην Gomel

Τελεσίγραφο Ρωσίας στην Ουκρανία: Μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) περιμένει απάντηση στην πρόταση για διαπραγματεύσεις στην Gomel
H ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Gomel και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα ή 16:00 ώρα Ελλάδας.
Σχετικά Άρθρα
Τελεσίγραφο απάντησης έχει στείλει η Ρωσία στην ηγεσία της Ουκρανίας για μία διαπραγμάτευση που θα έθετε τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι Ουκρανοί τις τελευταίες 4 ημέρες.
Θρίλερ εν εξελίξει είναι όχι μόνο η ρωσική εισβολή που έχει μετατρέψει σε πεδία μάχης τις πόλεις στην Ουκρανία, αλλά και οι προσπάθειες επίτευξης εκεχειρίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το διπλωματικό πεδίο, ο βοηθός του Vladimir Putin, Vladimir Medinski εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Gomel και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα ή 16:00 ώρα Ελλάδας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitri Peskov δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenski απάντησε, λέγοντας ότι συνομιλίες στο Μινσκ θα ήταν πιθανές εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στη χώρα μέσω λευκορωσικής επικράτειας.
Δήλωσε πάντως ότι παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες που δεν έχουν επιδείξει εχθρότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Αρνήθηκε ο Zelensky τις συνομιλίες στη Λευκορωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelesky, απέρριψε νωρίτερα την Κυριακή 27/2 τη ρωσική πρόταση για συνομιλίες στη Λευκορωσία, τονίζοντας πως και το ίδιο το Μινσκ συνεργεί στη ρωσική εισβολή.
Ωστόσο, άφησε ανοικτή την πόρτα για συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης