Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβερνοεπίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, λόγω Ουκρανίας

Κυβερνοεπίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, λόγω Ουκρανίας
«Έπεσε» η ιστοσελίδα του γραφείου του Ρώσου προέδρου

Ο επίσημος ιστότοπος του Κρεμλίνου, του γραφείου του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, kremlin.ru, "έπεσε" σήμερα 26/2, έπειτα από αναφορές περί κυβερνοεπιθέσεων εναντίον διαφόρων ιστότοπων της ρωσικής κυβέρνησης και κρατικών ΜΜΕ.
H Κρατική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι περισσότεροι από 6 ιστότοποι της ρωσικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ιστότοπου του Κρεμλίνου, είναι εκτός λειτουργίας και δεν είναι προσβάσιμοι μετά από αναφορές για κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορες άλλες ρωσικές κυβερνητικές και κρατικές ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης.
Αυτό συνέβη όταν η κυβέρνηση της Ουκρανίας ζήτησε εθελοντές χάκερ για να βοηθήσουν στην προστασία των κρίσιμων υποδομών και στη διεξαγωγή αποστολών κυβερνοκατασκοπείας εναντίον ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με δύο άτομα που εμπλέκονται στην αποστολή.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται.
Κρεμλίνο.webp
Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία, αιτήματα για εθελοντές άρχισαν να εμφανίζονται σε φόρουμ χάκερ ήδη από το πρωί της Πέμπτης.
"Κυβερνοκοινότητα της Ουκρανίας!
Ήρθε η ώρα να εμπλακούμε στην κυβερνοάμυνα της χώρας μας", έγραφε η ανάρτηση, ζητώντας από χάκερ και ειδικούς στον κυβερνοασφάλεια να υποβάλουν αίτηση, αναφέροντας τις ειδικότητες τους, όπως ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού και επαγγελματικές αναφορές.
Ο Yegor Aushev, συνιδρυτής μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας στο Κίεβο, είπε στο Reuters ότι έγραψε την ανάρτηση μετά από αίτημα ενός ανώτερου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας που επικοινώνησε μαζί του την Πέμπτη.
Η εταιρεία Cyber ​​Unit Technologies του Aushev είναι γνωστή για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση της Ουκρανίας για την άμυνα των υποδομών ζωτικής σημασίας.

Άμυνα και επίθεση

Ο Aushev είπε ότι οι εθελοντές χωρίστηκαν σε αμυντικές και επιθετικές μονάδες.
Η αμυντική μονάδα θα χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση υποδομών όπως σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και συστήματα ύδρευσης.
Σε μια κυβερνοεπίθεση του 2015, που αποδόθηκε ευρέως σε ρώσους κρατικούς χάκερ, βύθισε 225.000 Ουκρανοί στο σκοτάδι.
Η επιθετική εθελοντική μονάδα Aushev βοηθά τον στρατό της Ουκρανίας να διεξάγει επιχειρήσεις ψηφιακής κατασκοπείας κατά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.
«Έχουμε ξένο στρατό μέσα στη χώρα μας», είπε ο Aushev.
«Πρέπει να ξέρουμε τι κάνουν».
Την Τετάρτη, ένα κομμάτι καταστροφικού λογισμικού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα βρέθηκε να κυκλοφορεί στην Ουκρανία, χτυπώντας εκατοντάδες υπολογιστές, σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET.
Οι υποψίες έπεσαν στη Ρωσία, η οποία έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για αμυχές κατά της Ουκρανίας και άλλων χωρών.
Στα θύματα περιλαμβάνονται κυβερνητικές υπηρεσίες και ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ανέφερε προηγουμένως το Reuters.
Η Ρωσία διέψευσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Bloomberg, καστρέφονται κυβερνητικά αρχεία στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης