Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Ουκρανίας για έκτακτη χρηματοδότηση

ΔΝΤ: Θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Ουκρανίας για έκτακτη χρηματοδότηση
«Το Ταμείο έχει μια σειρά από μέσα στην εργαλειοθήκη του και, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Ουκρανία», σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva
Σχετικά Άρθρα

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν έκτακτη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στη γείτονά της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεργάζεται στενά για να στηρίξει την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Οικονομικός αντίκτυπος

Η κ. Georgieva δήλωσε ότι «τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στην Ουκρανία προκαλούν σοβαρή ανησυχία (…).
Η σύγκρουση έχει επίσης σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο, ο οποίος θα επιδεινώνεται όσο περισσότερο συνεχίζεται.
Αυτή η κρίση έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή, όταν η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τις καταστροφές της πανδημίας COVID-19 και απειλεί να αναιρέσει μέρος αυτής της προόδου».

Η εργαλειοθήκη

«Το Ταμείο έχει μια σειρά από μέσα στην εργαλειοθήκη του και, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τις αρχές πώς μπορούμε να τις βοηθήσουμε καλύτερα.
Αυτές οι συζητήσεις διεξάγονται εξ αποστάσεως με προσωπικό που συμμετέχει από την Ουάσιγκτον.
Εκτός από τις συνεχείς συμβουλές πολιτικής, διερευνούμε όλες τις επιλογές για περαιτέρω οικονομική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της υπάρχουσας συμφωνίας stand-by για ένα εκκρεμές ποσό 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Οι αρχές ζήτησαν επίσης έκτακτη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ» τόνισε και πρόσθεσε:

Χρηματοπιστωτικό σύστημα

«Πέρα από την Ουκρανία, οι επιπτώσεις της σύγκρουσης ενέχουν σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο.
Αξιολογούμε τις πιθανές επιπτώσεις, μεταξύ άλλων για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις αγορές εμπορευμάτων και τον άμεσο αντίκτυπο σε χώρες με οικονομικούς δεσμούς με την περιοχή.
Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα μέλη μας όπως απαιτείται, σε στενό συντονισμό με τους διεθνείς εταίρους μας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης