Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση -2% για τον χρυσό, στα 1.887,6 δολάρια η ουγγιά.

tags :
Πτώση -2% για τον χρυσό, στα 1.887,6 δολάρια η ουγγιά.
Ουσιαστικά είχαμε την περίπτωση αγόρασε την είδηση… πούλα στην εισβολή

Πτώση κατέγραψαν τα futures του χρυσού την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, οδηγώντας την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε σημαντική πτώση.
Ειδικότερα, μετά το ράλι χτες (24/2) οι πωλητές επικράτησαν εύκολα σήμερα, με την τιμή στο συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού να κλείνει με απώλειες 2% ή 38,7 δολαρίων στα 1.887,6 δολάρια η ουγγιά.
Αντίστοιχα, σε επίπεδο εβδομάδας το συμβόλαιο Απριλίου ολοκλήρωσε με πτώση 0,6%.
Η αγορά συσπειρώνεται μετά την έκπληξη χθες, σημειώνει ο Xaio Fu, επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων στην Bank of China International, ενώ εκτιμά ότι «η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια θα συνεχίσει να υποστηρίζει το χρυσό, αλλά το περιθώριο ανόδου του συμπιέζεται από την πιθανή αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο».
Λίγο μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, χτες Πέμπτη, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έφτασε να ενισχύεται πάνω από 3% στα 1.973,96 δολάρια η ουγγιά, προτού υποχωρήσει ξανά κάτω από το επίπεδο των 1.900 δολαρίων και ενώ την Παρασκευή πύραυλοι έπλητταν την ουκρανική πρωτεύουσα.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Adam Koos, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group, ουσιαστικά είχαμε την περίπτωση αγόρασε την είδηση… πούλα στην εισβολή, στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εννοώντας ότι οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την εξέλιξη και είχαν ωθήσει ανοδικά τις τιμές προτού πραγματοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης