Διεθνή

State Department: Ο Putin ζητά διπλωματία με την κάνη στον κρόταφο

State Department: Ο Putin ζητά διπλωματία με την κάνη στον κρόταφο
H Ουάσιγκτον δεν έχει δει κάποια ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι πρόθυμος να αποκλιμακώσει την κατάσταση

Η προσφορά της Ρωσίας για συνομιλίες με την Ουκρανία ήταν μια προσπάθεια να διεξαχθεί διπλωματία "με την κάνη στον κρόταφο" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ned Preis, τονίζοντας ότι η εάν η Μόσχα σοβαρολογεί, θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη γειτονική της χώρα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ουάσινγκτον δεν έχει δει κάποια ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι πρόθυμος να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία, σχολίασε ο Πράις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
"Βλέπουμε ότι η Μόσχα υπονοεί ότι η διπλωματία διεξάγεται υπό την απειλή των όπλων, την ώρα που βόμβες, οβίδες όλμων, πυρά πυροβολικού βάζουν στο στόχαστρο πολίτες. Αυτή δεν είναι αληθινή διπλωματία", πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να στείλει μια αντιπροσωπεία της στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, για συνομιλίες με τους Ουκρανούς, αφού ο Zelensky κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του σε διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, στη συνέχεια το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως υπάρχει αδυναμία για διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας πως ο Vladimir Putin δέχθηκε αρχικά τη διοργάνωση συνομιλιών, όταν έγινε γνωστή η δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας Volodimir Ζelensky ότι θα μπορούσε να συζητηθεί ένα καθεστώς "ουδετερότητας" για την Ουκρανία.
Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, η Ουκρανία αντιπρότεινε ως τόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων τη Βαρσοβία της Πολωνίας, ενώ στη συνέχεια οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέκοψαν την επαφή με τη Μόσχα.
Χωρίς αποστρατιωτικοποίηση και "αποναζιστικοποίηση" οι επαφές με την ουκρανική ηγεσία θα είναι ανώφελες, δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης