Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στόχος κριτικής τα CDC γιατί απέκρυψαν στοιχεία για τις λοιμώξεις covid των εμβολιασμένων

ΗΠΑ: Στόχος κριτικής τα CDC γιατί απέκρυψαν στοιχεία για τις λοιμώξεις covid των εμβολιασμένων
Τα CDC κατηγορούνται ότι απέκρυψαν στοιχεία για τις λοιμώξεις covid εμβολιασμένων προκειμένου να μην θεωρήσει ο κόσμος ότι δεν είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο
Σχετικά Άρθρα

Η κορυφαία υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ των CDC δέχεται πυρά επειδή απέκρυψε μέρος των στοιχείων COVID-19 σχετικά με τις μολύνσεις των εμβολιασμένων.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν δημοσιεύσει αρκετά από τα δεδομένα που συνέλεξαν για τις μολύνσεις COVID-19 ατών που έχουν κάνει το εμβόλιο.
Ο εκπρόσωπος των CDC δήλωσε ότι δεν προχώρησαν στη δημοσίευση μιας εργασίας σχετικά με τις μολύνσεις αυτές, επειδή ένα μέρος των σχετικών στοιχείων είχε ήδη παρουσιαστεί σε ένα δημοσιευμένο χειρόγραφο, ενώ άλλος εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε στους New York Times ότι ο CDC έχει αποκρύψει κι άλλα στοιχεία, μεταξύ αυτών και λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπτώσεις των αναμνηστικών δόσεων στους νέους.
Τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευθεί ή έχουν δημοσιευτεί με καθυστέρηση, επειδή χρειάζεται χρόνος για να βεβαιωθούμε ότι «είναι ακριβή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των CDC, προσθέτοντας ότι υπάρχουν φόβοι ότι οι πληροφορίες μπορεί να παρερμηνευθούν.
Πολλοί ειδικοί πάντως λένε ότι τα CDC θα πρέπει να δημοσιεύει όλα τα στοιχεία.
Ο Δρ Robert Malone, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της τεχνολογίας του αγγελιοφόρου RNA πάνω στην οποία βασίζεται η τεχνολογία μερικών εμβολίων, λέει ότι ο τρόπος με τον οποίο ενέργησαν τα CDC αποτελεί ένα είδος απάτης.
«Η απόκρυψη βασικών δεδομένων είναι επιστημονική απάτη», δήλωσε ο Malone στους The Epoch Times.
Ο Δρ Jay Bhattacharya, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, είπε ότι τα CDC δεν πρέπει «να αποκρύπτουν πληροφορίες με στόχο να χειραγωγήσουν τις συμπεριφορές». Αντίθετα, θα πρέπει «να βοηθήσουν τους Αμερικανούς να κατανοήσουν όλα τα δεδομένα στο σωστό πλαίσιο και να παρέχει καθοδήγηση για τη βελτίωση της ζωής τους», έγραψε στο Twitter.
Ο Paul Mango, πρώην αξιωματούχος της προϊστάμενης αρχής των CDC, του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, είπε ότι ο ρόλος των CDC θα πρέπει να είναι η συλλογή και η δημοσίευση δεδομένων και όχι η ίδια η ανάλυσή τους.
«Τα CDC απλά δεν έχει την ικανότητα να διεξάγει έρευνα τόσο γρήγορα όσο η πανδημία κινείται», είπε ο Mango στους The Epoch Times.
Για παράδειγμα, η κλινική του Κλίβελαντ δημοσιεύει από τα μέσα του 2021 έγγραφα σχετικά με τη φυσική ανοσία που εμφανίζουν πολλοί από τους υπαλλήλους της μετά την ανάρρωσή τους από τον COVID-19.
Τα CDC όμως δεν είχαν δημοσιεύσει καμιά σημαντική μελέτη για το θέμα μέχρι τον Ιανουάριο.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εξετάζουν τα στοιχεία 1.000 διαφορετικοί άνθρωποι - επιστήμονες ερευνητές, επιδημιολόγοι - και να τα ερμηνεύουν όλοι. Νομίζω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια σωστή συζήτηση για τα πράγματα», πρόσθεσε ο Mango.

Η κυβέρνηση δεν άφησε να γίνει γνωστός ο ρόλος της φυσικής ανοσίας

Ο Mango πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερα αν η κυβέρνηση είχε επιτρέψει να γίνει γνωστός ο ρόλος της φυσικής ανοσίας. Όμως η κυβέρνηση οδήγησε πολλούς ανθρώπους που είχαν ήδη φυσική ανοσία να εμβολιαστούν από νωρίς αφήνοντας άλλους που διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο, ανεμβολίαστους.
Τα CDC έχουν συλλέξει δεδομένα για τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων, είπε εκπρόσωπος τους στους New York Times, αλλά δεν έχουν δημοσιεύσει τα στοιχεία επειδή οι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.
Τον ίδιο λόγο προέβαλαν μάλιστα πρόσφατα και οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Σκωτίας για να εξηγήσουν την αναστολή της δημοσίευσης ορισμένων στοιχείων.
Όλη αυτή η άρνηση δημοσίευσης στοιχείων έχει εκπλήξει τη Jessica Malaty Rivera, μια επιδημιολόγο που βοήθησε στη λειτουργία του Covid Tracking Project. «Παρακαλούσαμε για αυτού του είδους την ακρίβεια των δεδομένων εδώ και δύο χρόνια», είπε στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η ανάλυση των στοιχείων «χτίζει την εμπιστοσύνη του κοινού και δίνει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει».
Στις 30 Απριλίου 2021, τα CDC δημοσίευσε στοιχεία για τις λοιμώξεις σε εμβολιασμένους για τελευταία φορά. Τα στοιχεία έδειξαν ότι τουλάχιστον 9.245 εμβολιασμένοι είχαν νοσήσει με covid και 132 από τους ασθενείς πέθαναν.
Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν από 46 Πολιτείες και καταγράφηκαν από τα CDC αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης