Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συνελήφθησαν τουλάχιστον 2.500 διαδηλωτές κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία: Συνελήφθησαν τουλάχιστον 2.500 διαδηλωτές κατά του πολέμου στην Ουκρανία
Διαδηλώσεις στον πλανήτη για τη ρωσική εισβολή

Τουλάχιστον 2.500 διαδηλωτές κατά του πολέμου στην Ουκρανία συνελήφθησαν στη Ρωσία, ανακοίνωσε  η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.
«Η σύλληψη ανθρώπων που ασκούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή στην ειρηνική συνάθροιση συνιστά αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας. Καλούμε τις αρχές να διασφαλίσουν την άμεση απελευθέρωση όλων των ανθρώπων που κρατούνται αυθαίρετα επειδή άσκησαν αυτά τα δικαιώματά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της αρμοστείας.

Διαδηλώσεις στον πλανήτη για τη ρωσική εισβολή

Aπό το Βερολίνο στο Παρίσι, τη Βαρσοβία και τη Χάγη, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Σταματήστε αυτή την τρέλα, σώστε τη ζωή, όχι άλλα ψέματα»: μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πλακάτ με το παραπάνω σύνθημα. Aλλοι κρατούσαν ή είχαν σκεπαστεί με την ουκρανική σημαία. Μεταξύ των διαδηλωτών, Ρώσοι επικρίνουν τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε ο Putin.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, μεταξύ αυτών υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, όπως εκείνος των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό ή η πρώην υπουργός Κριστιάν Τομπιρά.
Στη Βαρσοβία, ένας διαδηλωτής έβαλε φωτιά και έκαψε μια σημαία της Ρωσίας, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης