Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Διπρόσωπος ο Putin, αλλά ανοιχτός ο διάλογος για διπλωματία

Macron: Διπρόσωπος ο Putin, αλλά ανοιχτός ο διάλογος για διπλωματία
Μετέφερα αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας για διάλογο είπε ο Macron
Σχετικά Άρθρα

Διπρόσωπο χαρακτήρισε τον Vladimir Putin ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος είπε ότι θα ήταν χρήσιμο να «παραμείνει ανοικτός ο δρόμος» του διαλόγου με τη Μόσχα προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί ο τερματισμός της επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, o Macron είπε πως είχε μια «ειλικρινή, άμεση και ταχεία» συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο για να απαιτήσει «να σταματήσουν οι μάχες το συντομότερο» και τον κάλεσε «να συζητήσει» με τον ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, προσθέτοντας πως επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο μεταξύ άλλων για του μεταφέρει «το αίτημα» του ουκρανού ομολόγου του για αυτό.
«Θεωρώ πως είναι ευθύνη μου (...) ταυτόχρονα καταδικάζοντας, ταυτόχρονα επιβάλλοντας κυρώσεις, ταυτόχρονα συνεχίζοντας τη δράση, να αφήσω ανοικτό τον δρόμο ώστε μια μέρα, ή όταν οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί, να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την διακοπή των εχθροπραξιών» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Εσκεμμένη επιλογή να εξαπολύσει πόλεμο

«Ώρες πριν αρχίσει η εισβολή, ακόμα συζητάγαμε λεπτομέρειες για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
Επομένως ναι, υπήρξε διπροσωπία, υπήρξε εσκεμμένη επιλογή, συνειδητή, από τον πρόεδρο Putin να εξαπολύσει πόλεμο όταν ακόμα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε την ειρήνη.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να εξαγάγουμε συμπεράσματα από την επιλογή του προέδρου Putin που βάλθηκε να αναποδογυρίσει την ευρωπαϊκή ιστορία και να μας οδηγήσει σε λογικές αυτοκρατορίας και σύγκρουσης, καταπατώντας όλες τις αρχές που πρυτανεύουν στο διεθνές δίκαιο» είπε ο Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης