Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και η βιομηχανία προφυλακτικών δοκιμάστηκε από την πανδημία, με πτώση 40% - τώρα θα ανακάμψει

Και η βιομηχανία προφυλακτικών δοκιμάστηκε από την πανδημία, με πτώση 40% - τώρα θα ανακάμψει
Με το τέλος της πανδημίας θα ανακάμψει και η ζήτηση για προφυλακτικά, που τα δύο τελευταία χρόνια είχε μειωθεί κατά 40%

Ο τερματισμός των lockdown και των άλλων περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο, με την Βρετανία, την Ελβετία και τη Νότια Αφρική να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά καταργώντας όλους τους περιορισμούς, ο επικεφαλής μιας μαλαισιανής εταιρεία που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο κατασκευής προφυλακτικών έγραψε ότι «επιτέλους βλέπουμε φως στον ορίζοντα».
Ο Karex Berhad, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη της βιομηχανίας προφυλακτικών με έδρα την Μαλαισία, η οποία αντιπροσωπεύει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής προφυλακτικών, έγραψε σε μήνυμά του ότι η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, η χαλάρωση των οικονομικών περιορισμών και η επιστροφή των κοινωνιών σε κάτι πιο φυσιολογικό θα οδηγήσουν σε αυξημένες κοινωνικές επαφές, επομένως θα αυξήσουν τη ζήτηση για προφυλακτικά και λιπαντικά.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ζήτηση για προφυλακτικά είχε μειωθεί κατά 40%. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, όμως η εταιρεία αναμένει αύξηση της ζήτησης για προφυλακτικά και γι αυτό έβαλε και τα δύο της εργοστάσια που βρίσκονται στη Μαλαισία και την Ταϋλάνδη να δουλεύουν στο φουλ.
Η ανάκαμψη της ζήτησης για προφυλακτικά εκτιμάται ότι θα έρθει καθώς ο κόσμος θα γυρνάει στα φυσιολογικά του και θα ανοίγουν ξανά καζίνο θέρετρα, ξενοδοχεία, στούντιος και καμπαρέ που συνδέονται με το σεξ.
Η ζήτηση επίσης θα αυξηθεί καθώς ο κόσμος θα επιστρέψει στα μπαρ και στην εφαρμογές ραντεβού. Βεβαίως επειδή οι τιμές των εμπορευμάτων αυξάνουν όπως και τα μεταφορικά, η μαλαισιανή εταιρεία θα περάσει τις αυξήσεις στους πελάτες της αυξάνοντας τις τιμές των προφυλακτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης