Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Lavrov κατά Guterres (ΟΗΕ): Δεν στάθηκε στο ύψος της θέσης του για την Ουκρανία

Πυρά Lavrov κατά Guterres (ΟΗΕ): Δεν στάθηκε στο ύψος της θέσης του για την Ουκρανία
Αιχμές Lavrov ότι ο Guterres δέχθηκε πιέσεις από τη Δύση για να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων στην ανατολική Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Πυρά κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres με αφορμή τοποθέτηση του για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, υποστηρίζοντας πως ο γ.γ. του ΟΗΕ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων που ορίζει η θέση του.
«Προς μεγάλη μας απογοήτευση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αποδείχθηκε ότι δέχθηκε πιέσεις από τη Δύση και πρόσφατα έκανε κάποιες δηλώσεις που δεν είναι συμβατές με τη θέση και την εξουσία του βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ» υποστήριξε ο Lavrov κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Geir Pedersen.
Όπως είπε ο Lavrov, o Guterres ποτέ έως σήμερα δεν ύψωσε την φωνή του έτσι ώστε να γίνουν σεβαστά τα όσα προέβλεπαν οι απαιτήσεις των Συμφωνιών του Μίνσκ, που απαιτούσαν να λυθούν όλα τα θέματα ανάμεσα σε Κίεβο, Donetsk και Luhansk.
«Κανείς δεν το ανέφερε αυτό στη Δύση.
Και δυστυχώς ο γ.γ. του ΟΗΕ ακολούθησε αυτό το θλιβερό παράδειγμα» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται πως ο Guterres είχε επικρίνει την αναγνώριση των Δημοκρατικών του Donetsk και του Luhansk, ενώ είχε αναφέρει πως δεν θεωρεί την αποστολή Ρώσων στρατιωτών στις περιοχές αυτές ως «ειρηνευτική δύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης