Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αγορές, ελπίδες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία - O DAX +0,6%

Άνοδος στις αγορές, ελπίδες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία - O DAX +0,6%
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 0,5%
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικά διαπραγματεύονται οι διεθνείς αγορές, με τις ελπίδες για διπλωματική λύση στο ουκρανικό ζήτημα να παραμένουν ζωντανές.
Μία ημέρα μετά τις συντονισμένες κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Donetsk και Luhansk στην ανατολική Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin σε νέο μήνυμα του με αφορμή την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τη Δύση έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ακύρωσε την συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov, ωστόσο δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει το χειρότερο δυνατό σενάριο.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,6% στις 14.788 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,4% στις 7.516 μονάδες.
Στις 6.850 μονάδες με άνοδο 1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραφε άνοδο 0,6% στις 26.211 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με άνοδο 0,6% στις 8.542 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, ύστερα από την άνοδο κατά 5,2% της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 0,5%.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ο γερμανικός δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK υποχώρησε στο -8,1τον Μάρτιο, από -6,7 τον προηγούμενο μήνα.
Η προσοχή στρέφεται στην τελική ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο, η οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει την πίεση που ασκείται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αναλάβει δράση για να περιορίσει τις σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις.
Στον εταιρικό τομέα, η Rio Tinto ανακοίνωσε σχεδόν διπλασιασμό των ετήσιων κερδών, λόγω της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα.
Κλειστή παραμένει η αγορά του Τόκιο και οι αγορές στη Μόσχα, λόγω αργίας.
Στην Ασία, ο Asia Dow σημείωσε άνοδο 0,4% στις 3.668 μονάδες.
Ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,6% στις 23.660 μονάδες.
Άνοδο 0,9% σημείωσε ο Shanghai Composite Index στις 3.489 μονάδες.

Ευρωζώνη: Στο 5,1% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2022 - Στην Ελλάδα 5,5%

Στο 5,1% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2022 σε ετήσια βάση, από 5% τον Δεκέμβριο.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανήλθε στο 5,6%τον Ιανουάριο, από 5,3% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat.
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,5%τον Ιανουάριο από 4,4% τον Δεκέμβριο.

Μικρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Ήπια πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά από την άνοδο σε υψηλά επτά ετών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τον ενεργειακό εφοδιασμό στη Δυτική Ευρώπη να μην επηρεάζεται από το πρώτο κύμα κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρώπης σε βάρος της Ρωσίας.
Επιπλέον, το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις φαίνεται να βρίσκονται στα πρόθυρα της επίτευξης συμφωνίας για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στα 91,34 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει πτώση 0,5% στα 93,38 δολ. το βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης