Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Τριπλασιασμός κερδών το 2021 - Αυξάνει το μέρισμα

Barclays: Τριπλασιασμός κερδών το 2021 - Αυξάνει το μέρισμα
Τα μπόνους για το 2021 αυξήθηκαν κατά 23% σε 1,9 δισεκατομμύρια λίρες.
Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα ετήσια κέρδη της Barclays το 2021, με αποτέλεσμα η βρετανική τράπεζα να επιστρέψει 2,5 δισ. λίρες στους μετόχους μέσω μερισμάτων και εξαγορών, καθώς οι επιβαρύνσεις των επισφαλών δανείων μειώθηκαν και η επενδυτική της τράπεζα συνέχισε τις ισχυρές πρόσφατες επιδόσεις της.
Ειδικότερα, η Barclays ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων για το 2021 ύψους 8,4 δισ. λιρών (11,42 δισ. δολάρια), από 3,1 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο και πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 8,1 δισ. λίρες.
Η Barclays ανακοίνωσε την επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. και αύξηση του μερίσματος για ολόκληρο το έτος στις 4 πένες ανά μετοχή, με αποτέλεσμα μια συνολική πληρωμή για το έτος της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών.
Στην πρώτη ενημέρωση προς τους επενδυτές από τότε που ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μετά την αποχώρηση του Jes Staley τον Νοέμβριο, ο C.S. Venkatakrishnan ανέφερε ότι θα συνεχίσει την εστίαση του προκατόχου του στην επέκταση της επενδυτικής τράπεζας.
Ο Staley αποχώρησε από τη θέση του στην Barclays, μετά από διαμάχη με τις βρετανικές οικονομικές ρυθμιστικές αρχές για τις σχέσεις του με τον Jeffrey Epstein.
Παρά τη βελτιωμένη απόδοση, η τράπεζα προειδοποίησε ότι η εκτίναξη του πληθωρισμού στις αγορές του θα επηρεάσει τα αποτελέσματα.
Η Barclays ανακοίνωσε ότι το προσαρμοσμένο κόστος θα είναι πάνω από 12 δισεκατομμύρια λίρες φέτος, εν μέρει ως αποτέλεσμα των υψηλότερων αμοιβών για τους τραπεζίτες της.
Τα μπόνους για το 2021 αυξήθηκαν κατά 23% σε 1,9 δισεκατομμύρια λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης