Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ακύρωσε τη συνάντηση με Lavrov - Δεν έχει κανένα νόημα

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ακύρωσε τη συνάντηση με Lavrov - Δεν έχει κανένα νόημα
Η Ρωσία άρχισε την εισβολή, απέρριψε καθαρά τη διπλωματία είπε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 24/2 συνάντηση του στη Γενεύη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov ακύρωσε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Anthony Blinken, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν θα είχε κανένα νόημα.
«Τώρα που βλέπουμε ότι η εισβολή άρχισε και ότι η Ρωσία απέρριψε καθαρά τη διπλωματία, δεν έχει κανένα νόημα μια συνάντηση σε αυτό το στάδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Blinken, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να χρησιμοποιεί τη διπλωματία ως προκάλυψη ενώ την ίδια στιγμή ταχύνει το βήμα της στον δρόμο της σύγκρουσης και του πολέμου».
Παρόλο αυτά, ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες «αν η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει επαληθεύσιμα μέτρα για να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα (...) πως μιλάει σοβαρά όταν αναφέρεται σε αποκλιμάκωση και εξεύρεση διπλωματικής λύσης».

Να αλλάξει συμπεριφορά η Μόσχα

«Αν η Μόσχα αλλάξει συμπεριφορά, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω.
Όμως η Ρωσία πρέπει να δείξει ότι μιλάει σοβαρά.
Οι τελευταίες 24 ώρες έδειξαν το ακριβώς αντίθετο» ανέφερε ο Blinken, επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Biden δεν θα είναι οι τελευταίες, εφόσον η Ρωσία κλιμακώσει την επίθεση της.

Νέες κυρώσεις

«Σε κάθε νέα κλιμάκωση από μέρους της Ρωσίας, θα αντιδρούμε με νέα ταχύτατα και σκληρά μέτρα, σε συντονισμό με τους συμμάχους μας, επιπλέον αυτών που ανακοινώθηκαν» υπογράμμισε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ.

Καμία σύνοδος κορυφής Biden – Putin

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σε αυτό το στάδιο, «ασφαλώς» και δεν σχεδιάζεται Σύνοδος Κορυφής των προέδρων Biden και Putin.
«Σε αυτό το σημείο ασφαλώς δεν σχεδιάζεται» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, αναφέροντας πως για κάτι τέτοιο θα απαιτείτο να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία για να οργανωθεί τέτοια σύνοδος κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης