Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νικέλιο: ράλι 3.2%, στα 25.000 δολάρια ο τόνος, σε υψηλό 11 ετών

Νικέλιο: ράλι 3.2%, στα 25.000 δολάρια ο τόνος, σε υψηλό 11 ετών
Σε υψηλά 11 ετών βρέθηκε η τιμή του νικελίου, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Στα 25.000 δολάρια τον τόνο σκαρφάλωσε το νικέλιο για πρώτη φορά από το 2011, με την τιμή του να πραγματοποιεί ράλι το οποίο τροφοδοτείται από την υποχώρηση των παγκόσμιων αποθεμάτων και τις ανησυχίες ότι η ένταση στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες από τη Ρωσία που αποτελεί βασικό παραγωγό, μεταδίδει το Bloomberg.
Το νικέλιο βρέθηκε να κερδίζει έως 3,2% φτάνοντας τα 25.135 δολ. ο τόνος.
Καταγράφει τα ισχυρότερα κέρδη στο London Metal Exchange μέσα στο 2022 λόγω των εκτιμήσεων ότι η προσφορά δεν θα μπορέσει να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από την βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων.
Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον πιθανό αντίκτυπο από τις κυρώσεις που επιβάλουν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. κατά της Μόσχας μετά την απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία και να στείλει στρατεύματα εκεί.
Το νικέλιο είναι «από τα πιο βασικά εμπορεύματα που συνδέονται με την Ρωσία», αναφέρει ο Ryan McKay, στρατηγικός αναλυτής των αγορών εμπορευμάτων της TD Securities. «Τα τελευταία γεγονότα διατηρούν τους κινδύνους στην προσφορά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ιδίως επειδή τα αποθέματα βρίσκονται ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης