Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κομβόι 100 ρωσικών στρατιωτικών φορτηγών εθεάθη να πλησιάζει τα σύνορα με την Ουκρανία

Reuters: Κομβόι 100 ρωσικών στρατιωτικών φορτηγών εθεάθη να πλησιάζει τα σύνορα με την Ουκρανία
Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με Ρώσους στρατιώτες κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Σχετικά Άρθρα

Μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες εθεάθη να κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ζήτησε και έλαβε εντολή από το Άνω Σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας) προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις «ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό», μετά την επίσημη αναγνώριση των δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR).
Όπως μετέδωσε το Reuters και το Russia Today, απευθυνόμενος στο Σώμα στην απογευματινής συνεδρίασης, ένας από τους αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή και ζήτησε να εγκριθεί η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων εκτός της χώρας .
Πριν από την ψηφοφορία, εκπρόσωποι των επιτροπών δήλωσαν ότι υποστήριξαν την εξουσιοδότηση, αναφέροντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να σταλούν στο Donbass ως ειρηνευτικές δυνάμεις.
Η Valentina Matvienko, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι τα στρατεύματα θα "δημιουργήσουν κανονικές συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια" εκεί.
Ακολούθως, το Σώμα υπερψήφισε ομόφωνα το αίτημα του Ρώσου προέδρου.
Η απόφαση έχει άμεση ισχύ, όπως ανέφερε ένας εκ των βουλευτών που έλαβε μέρος στη συζήτηση του αιτήματος.

Η Ρωσία μπορεί νομίμως πλέον, να εγκαταστήσει βάσεις και στρατό στις αποσχισθείσες περιοχές.

Σύμφωνα με το Reuters η εν λόγω εντολή επιτρέπει στη Ρωσία να χτίσει στρατιωτικές βάσεις εκεί, να αναπτύξει στρατεύματα, να συμφωνήσει σε μια κοινή αμυντική στάση και να ενισχύσει την οικονομική ολοκλήρωση.
Οι συνθήκες επικυρώθηκαν και από τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, καθώς και από τα νομοθετικά σώματα σε Donetsk και Luhansk.
Ο Putin εξήγησε την απόφασή του σε τηλεοπτικό διάγγελμα αργότερα μέσα στην ημέρα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Κίεβο και ισχυριζόμενος ότι οι ουκρανικές αρχές προσπαθούσαν να τερματίσουν τη σύγκρουση πολλών ετών με τη βία και όχι μέσω διαπραγματεύσεων.
«Δεν ενδιαφέρονται για ειρηνικές λύσεις – θέλουν να ξεκινήσουν ένα Blitzkreig», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κάθε μέρα συγκεντρώνουν στρατεύματα στο Donbass».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης