Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολές του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ κατά του Trudeau: Ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι στην Ουκρανία, είναι στον Καναδά

Βολές του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ κατά του Trudeau: Ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι στην Ουκρανία, είναι στον Καναδά
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, καταδίκασε τους ηγέτες της Δύσης και τις αυταρχικές ενέργειες των χωρών στο όνομα της καταπολέμησης του Covid.

Τα σχόλιά του ακολούθησαν την επίκληση του Trudeau στον νόμο περί καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Ο πρόσφατα επικαλούμενος νόμος δίνει στις αρχές έκτακτες εξουσίες για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών διαδηλωτών χωρίς ένταλμα, καθώς και νέες εξουσίες σύλληψης και κράτησης για την αντιμετώπιση όσων συμμετέχουν σε «παράνομες» πλέον διαδηλώσεις.
Τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η Ινδία αντιμετώπιζε παρόμοια διαμαρτυρία από αγρότες, ο Τριντό έδωσε... διάλεξη στην Ινδία για το πώς σε μια δημοκρατία, οι διαδηλωτές είχαν το δικαίωμα να μπλοκάρουν την οικονομία. 
Αντιθέτως εκεί, ο Καναδός ηγέτης υποστήριξε τους «διαδηλωτές αγρότες», τους οποίους προέτρεψε να παρέμβουν. 

Καταδικάζει τον Macron και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Bukele έμεινε έκπληκτος από τις εικόνες τεθωρακισμένων οχημάτων που αναπτύχθηκαν εναντίον της γαλλικής συνοδείας της Ελευθερίας στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. «Φανταστείτε ότι αυτό γινόταν στο Ελ Σαλβαδόρ. Τι θα έλεγε η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η «διεθνής κοινότητα»;». ρώτησε ο πρόεδρος.

«Θέλουν να κοιτάς από την άλλη πλευρά»

«Ο πραγματικός πόλεμος γίνεται στον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τις Βρυξέλλες, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία…» έγραψε στο Twitter. «Απλώς θέλουν να κοιτάξεις από την άλλη πλευρά».

Όχι υποχρεωτικά «εμβόλια» για τον Covid

Ο Bukele υπήρξε ειλικρινής επικριτής των υποχρεωτικών «εμβόλια» κατά του Covid. 
Τον Δεκέμβριο του 2021, ανακοίνωσε ότι «εμβόλια και «ενισχυτικά» είναι διαθέσιμα σε άτομα που τα θέλουν, ακόμη και σε τουρίστες. Ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιβάλει τα εμβόλια, τις μάσκες ή τα διαβατήρια. «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του», αναφώνησε 
ο Bukele.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης