Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Το 30% των Ινδών πιστεύουν ότι η πανδημία είναι ένας μύθος - Τι λένε άλλες χώρες

Κορωνοϊός: Το 30% των Ινδών πιστεύουν ότι η πανδημία είναι ένας μύθος - Τι λένε άλλες χώρες
Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η πεποίθηση ήταν λιγότερο συχνή στην Ιαπωνία, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία - εδώ τα αποτελέσματα ήταν μεταξύ 3 και 5%

Αν υπάρχει κάτι που μάθαμε από την πανδημία, είναι ότι ο καθένας έχει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
Ο Covid-19 έχει δημιουργήσει πολλά σύνθετα θέματα με τα οποία τόσο η κοινωνία όσο και το άτομο έπρεπε να συμβιβαστούν και να αντιδράσουν.
Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναφέρουν πως ο κορωνοϊός είναι ένας μύθος - που δημιουργήθηκε από "μερικές ισχυρές δυνάμεις» - και ότι ο ιός δεν υπάρχει καν.
Αυτή είναι η διατύπωση χρησιμοποιήθηκε ως βασικό ερώτημα σε μια πρόσφατη έρευνα του YouGov για να μετρήσει τον βαθμό στον οποίο οι πληθυσμοί το πιστεύουν αυτό σε όλο τον κόσμο.
Από τις 24 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι θεωρίες συνωμοσίας ήταν πιο διαδεδομένες στην Ινδία, όπου το 30% των ερωτηθέντων (στην πόλη) δήλωναν ότι συμμερίζονται αυτήν την άποψη για την πανδημία.
Εδώ ξεχώρισαν επίσης η Νότια Αφρική, η Ινδονησία και η Νιγηρία, με 23, 20 και 19%, αντίστοιχα.
Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η πεποίθηση ήταν λιγότερο συχνή στην Ιαπωνία, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία - εδώ τα αποτελέσματα ήταν μεταξύ 3 και 5%.

Infographic: Οι χώρες που πιστεύουν ότι ο Covid είναι μύθος | Statista

26818.jpeg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης