Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και Ρώσους μεγιστάνες - Έπεται συνέχεια

Johnson (Βρετανία): Κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και Ρώσους μεγιστάνες - Έπεται συνέχεια
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για το πρώτο κύμα των κυρώσεων
Σχετικά Άρθρα

Την επιβολή κυρώσεων σε πέντε ρωσικές τράπεζες αλλά και σε μεμονωμένα άτομα, ως απάντηση στις κινήσεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson.
Πρόκειται για τις ρωσικές τράπεζες Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Black Sea Bank.
Επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις σε τρεις Ρώσους μεγιστάνες από το στενό περιβάλλον του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin.
Πρόκειται για τους Gennady Timchenko, Boris Rotenberg και Igor Rotenberg, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ από το 2018.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για το πρώτο κύμα των κυρώσεων και αποτελεί ένα δείγμα των προθέσεων της βρετανικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι οι μεγάλες κρατικές ρωσικές τράπεζες (VTB, SberBank, Gazprombank) που είναι σημαντικές για το φυσικό αέριο και άλλα εμπορεύματα, παραμένουν εκτός της λίστας των κυρώσεων.

Κομισιόν: Στο τραπέζι μέτρα για τράπεζες και πρόσβαση σε αγορές

Μια πρώτη γεύση από τις κυρώσεις που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Ρωσία -μετά την απόφαση του Vladimir Putin, να αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Donetsk και Luhansk στην ανατολική Ουκρανία- έδωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της ΕΕ αργότερα σήμερα» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι οι κυρώσεις θα κατά τραπεζών που χρηματοδοτούν ρωσικές επιχειρήσεις στις περιοχές που επηρεάζονται αλλά και την πρόσβαση της Ρωσίας στις αγορές.
Επίσης, το πακέτο θα περιλαμβάνει κυρώσεις κατά όλων όσων συμμετείχαν στην απόφαση για την αναγνώριση του Donetsk και του Luhansk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης