Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Δεν θεωρώ πιθανή μια γενική στρατιωτική σύρραξη με τη Ρωσία - Άμεσα τέλος στον Nord Stream 2

Zelensky (Ουκρανία): Δεν θεωρώ πιθανή μια γενική στρατιωτική σύρραξη με τη Ρωσία - Άμεσα τέλος στον Nord Stream 2
Το ενδεχόμενο να διακόψει τις σχέσεις με τη Ρωσία εξετάζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Να επιβάλλει σοβαρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την απόφαση Putin να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των ημιαυτόνομων περιοχών των Donetsk και Luhansk στην ανατολική Ουκρανία ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος πάντως υπογράμμισε πως δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο ενός γενικευμένου πολέμου με τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε πως η αναγνώριση των Donetsk και Luhansk αποτελεί απειλή για μια σειρά από ευρωπαϊκά κράτη.

«Η ασφάλεια των συνόρων μιας χώρας αποφασίζει την ασφάλεια μιας άλλης χώρας.
Δεν είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ - αλλά εάν έχουμε μια πλήρη κλιμάκωση, μια πλήρους κλίμακας εισβολή από τη Ρωσική Ομοσπονδία, οι γείτονές μας θα τεθούν σε κίνδυνο...
Μολδαβία, Λιθουανία, Λιθουανία , Λετονία, Εσθονία.
Δεν το θέλω, κανείς δεν θέλει πόλεμο.
Στην Ουκρανία, οι άνθρωποι θέλουν μόνο ειρήνη.
Αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε επιθετικό βήμα» ανέφερε ο Zelensky, ο οποίος ζήτησε να τερματιστεί άμεσα το project του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ενώ σημείωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο ζήτησε και αυτό την επιβολή «σοβαρών κυρώσεων» κατά της Ρωσίας.
«Η ουκρανική διπλωματία εργάζεται ενεργά στις ξένες πρωτεύουσας για να επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πάντως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος κατά της Ουκρανίας αλλά ούτε και ευρεία κλιμάκωση.

Reznikov (υπ.Άμυνας): O Putin θέλει να αναβιώσει τη Σοβιετική Ένωση

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov εκτίμησε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις δύο αυτονομιστικές επαρχίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας σημαίνει ότι το Κρεμλίνο έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.
«Το Κρεμλίνο έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.
Με ένα νέο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και ένα νέο Τείχος του Βερολίνου»
Το μόνο πράγμα που τον χωρίζει από αυτό είναι η Ουκρανία και ο ουκρανικός στρατός» υποστήριξε ο Reznikov, ο οποίος κατηγόρησε τη Μόσχα για εγκληματική συμπεριφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης