Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Μ. Βρετανία): Οι κυρώσεις μας θα πλήξουν πολύ σκληρά τη Ρωσία – Θα εισβάλει στην Ουκρανία ο Putin

Johnson (Μ. Βρετανία): Οι κυρώσεις μας θα πλήξουν πολύ σκληρά τη Ρωσία – Θα εισβάλει στην Ουκρανία ο Putin
Να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο είπε o Johnson
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι κυρώσεις της Μ. Βρετανίας κατά της Ρωσίας θα πλήξουν πολύ σκληρά την οικονομία της Ρωσίας διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος υποστήριξε πως η απόφαση του Putin να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Donetsk – Luhansk είναι κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος προήδρευσε έκτακτης κυβερνητικής συνεδρίασης για την κρίση στην Ουκρανία, οι κυρώσεις «θα πλήξουν τα οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας».
«Θα χτυπήσουν πολύ σκληρά τη Ρωσία και υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση γενικής εισβολής» τόνισε ο Johnson, ο οποίος ανέφερε πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι μόνο η αρχή, καθώς εκτίμησε πως «η παράλογη συμπεριφορά της Ρωσίας θα συνεχιστεί».

Οι κυρώσεις


Η Μ. Βρετανία έχει απειλήσει να διακόψει την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών σε αμερικανικά δολάρια και βρετανικές στερλίνες, στερώντας τους τη δυνατότητα συγκέντρωσης κεφαλαίου στο Λονδίνο.
Το Λονδίνο δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εις βάρος ποιών θα επιβληθούν οι κυρώσεις, αλλά έχει δεσμευτεί ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες δεν θα έχουν πουθενά να κρυφτούν, ενώ ο Johnson έχει αναφέρει ότι οι στόχοι θα περιλάμβάνουν και ρωσικές τράπεζες.

Αποφασισμένος ο Putin

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως ο Vladimir Putin είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ευρωπαϊκή χώρα.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι.
Θα είναι μια απόλυτα καταστροφική κίνηση» τόνισε ο Johnson.

Να απομακρυνθούμε από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Μάλιστα ο Johnson επισήμανε την ανάγκη η Μ. Βρετανία να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, καθώς όπως είπε, αυτό θα βοηθούσε στην ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως η αστάθεια στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι συνέπεια της αποτυχίας της να αντισταθεί στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.
«Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Μόλις το 3% των προμηθειών μας προέρχεται τώρα από τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Johnson, αναφέροντας πως όσο πιο σύντομα η χώρα καταφέρει να βασίζεται στη δική της ενέργεια τόσο πιο ευημερούσα θα είναι και τόσο πιο ελεγχόμενες θα είναι οι τιμές στην ενέργεια.

Javid (υπ.Υγείας): Έχει ήδη αρχίσει η εισβολή

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid είπε πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ήδη αρχίσει.
«Πάντα προτιμούσαμε τον διάλογο και ακόμη το κάνουμε, αλλά είναι σαφές από τις ενέργειες του Putin ότι εκείνος έχει επιλέξει την αντιπαράθεση αντί του διαλόγου» είπε ο Javid.
«Μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει.
Οι Ρώσοι, ο πρόεδρος Putin, έχει αποφασίσει να επιτεθεί στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και στην εδαφική της ακεραιότητα.
Θα επιβάλουμε κυρώσεις, όπως έχουμε πει ότι θα κάνουμε πάντα» τόνισε ο Βρετανός υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης