Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Θα επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία εάν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Donetsk και Luhansk - Θα ακυρωθεί η Σύνοδος Κορυφής

Borrell (EE): Θα επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία εάν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Donetsk και Luhansk - Θα ακυρωθεί η Σύνοδος Κορυφής
Θα ακυρωθεί η Σύνοδος Κουρφής εάν η Ρωσία αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Donetsk και Lunask στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Οι Βρυξέλλες θα προτείνουν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk ή DNR (Ντόνετσκ) και του Lunask ή LNR (Λουγκάνσκ).
Ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες:
«Εάν υπάρξει αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ από τη Ρωσική Ομοσπονδία, τότε θα θέσω θέμα κυρώσεων στο τραπέζι και οι υπουργοί θα λάβουν την απόφαση».
Σύμφωνα με τον Josep Borrell, τα κράτη μέλη θα απαντήσουν με «ενωμένο τρόπο» στην αναγνώριση του LPR και του DPR.
«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με ένα ισχυρό ενιαίο μέτωπο εάν ο πρόεδρος Putin το αποφασίσει», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τις ρωσικές αρχές να μην αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του DNR και του LNR.
Την ίδια στιγμή που συζητάμε την κατάσταση στην Ουκρανία, παρακολουθούμε τις συζητήσεις στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας με μεγάλη ανησυχία.
Κατανοούμε ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Putin να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες του Μινσκ και να μην αναγνωρίσει τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ», είπε ο Borrell.

Θα ακυρωθεί η Σύνοδος Κουρφής

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ρωσία αναγνωρίσει το LPR και το DPR, το θέμα μιας Συνόδου Κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών δεν θα έχει νόημα.

Στο τέλος της ημέρας, το σενάριο έχει αλλάξει τελείως, δεν μιλάμε πλέον για σύνοδο κορυφής, αλλά για την απόφαση που μπορεί να λάβει ο Putin για την ανεξαρτησία μέρους του εδάφους της Ουκρανίας», είπε ο Borrell.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ σημείωσε ότι «οι νέες συνθήκες» ενδέχεται να μην επιτρέψουν στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ να πραγματοποιήσουν άτυπη συνάντηση στο Κίεβο.
Ο Borrell ανέφερε επίσης ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ καταδίκασαν τους βομβαρδισμούς και τις «προκλήσεις» από το DPR και το LPR και την υποτιθέμενη δημιουργία προσχημάτων από τη Ρωσία για στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.
«Καταδικάσαμε τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, τις προκλήσεις και τους βομβαρδισμούς των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, καθώς και τις ενέργειες και τη χειραγώγηση πληροφοριών που στοχεύουν στη δημιουργία πρόσχημα για μια στρατιωτική κλιμάκωση στην Ουκρανία», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης