Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πώς το καναδικό Convoy for Freedom θα επηρεάσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Γαλλία: Πώς το καναδικό Convoy for Freedom θα επηρεάσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές
Η ανάπτυξη του γαλλικού Convoy for Freedom έγινε υπο την επιρροή του καναδικού κινήματος και αναμένεται να έχει επιρροή στη γαλλική προεδρική εκλογή του Απριλίου.
Σχετικά Άρθρα
Η Καναδή Alexis Cossette-Trudel, ο οποίος έχει αποκλειστεί από το Facebook και το Twitter ως αντιεμβολιαστής που διέσπειρε θεωρίες συνομωσίας, ήθελε να στείλει ένα μήνυμα από τον Καναδά στη Γαλλία.

Οι διαμαρτυρίες της Convoy for Freedom κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού που είχαν αρχίσει να κλείνουν τα συνοριακά περάσματα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά πλήττοντας την παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας και στις δύο πλευρές των συνόρων αποτέλεσε πλήγμα για την ελευθερία των πολιτών και ο γαλλικός λαός πρέπει να το λάβει υπόψη, έγραψε στα γαλλικά, με δεδομένου ότι το Κεμπέκ είναι γαλλόφωνο.
"Το Convoy for Freedom είναι ένα χαρούμενο και υποδειγματικό κίνημα", δήλωσε η Cossette-Trudel σε βιντεοκλήση στο France Soir, ένα γαλλικό διαδικτυακό μέσο, δύσπιστο σε θέματα covid στις 7 Φεβρουαρίου.
Πέντε ημέρες αργότερα, ένα γαλλικό Convoy for Freedom, αποτελούμενο από ανθρώπους που κυμάτιζαν καναδικές σημαίες, αψήφησε την απαγόρευση της αστυνομίας να εισέλθει στη γαλλική πρωτεύουσα και σταμάτησε αιφνιδιαστικά την κυκλοφορία γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πραγματοποίησε περισσότερες από 50 συλλήψεις.

Η σχέση με τα Κίτρινα Γιλέκα

Το Reuters διαπίστωσε ότι μερικές από τις πιο ισχυρές διαδικτυακές φωνές της Convoy for Freedom του Παρισιού είχαν άμεσους δεσμούς με την Cossette-Trudel και άλλους Καναδούς, αποκαλύπτοντας ένα δίκτυο συνδέσεων μεταξύ στα κινήματα των αντιμεβολιαστών και τις δεξιές ομάδες βάσης των δύο χωρών. Για την ακρίβεια το γαλλικό Convoy for Freedom ξεπήδησε μέσα από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, που ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες το 2018 αλλά η ηγεσία των Γιλέκων στη Γαλλία δεν έχει άμεση σχέση με το κίνημα του Καναδά.
Ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν επαφές μεταξύ του γαλλικού και του καναδικού αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχουν βοηθήσει στο να έρθουν τα μηνύματα του Convoy for Freedom από τον Καναδά στη Γαλλία.
Η σύνδεση αυτή μάλιστα μπορεί να επηρεάσει με τρόπο σημαντικό τα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Απρίλιο, καθώς είναι πιθανό κατά την προεκλογική περίοδο το αντιεμβολιαστικό κίνημα να είναι ενεργό.
Η ανάλυση της δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από τις τελευταίες γαλλικές προεδρικές εκλογές, το 2017, έδειξε ότι βορειοαμερικανοί και γάλλοι διαδικτυακοί ακτιβιστές είχαν συντονιστεί σε κάποια φόρουμ δημοφιλή στην γαλλική ακροδεξιά, προκειμένου να ενισχύσουν εκλογικά το κόμμα της Marin le Pen.
Κατά την προετοιμασία του γαλλικού Convoy for Freedom, πολλοί λογαριασμοί στο Twitter που ζητούσαν επαφή ή αλληλεπιδρούσαν με την υπό οργάνωση εκδήλωση διαμαρτυρίας, συνδέονταν με τον υποψήφιο για την προεδρία και αγνωστό αντιεμβολιαστή Florian Phillipot, αλλά και τον υποψήφιο της ακροδεξιάς για την προεδρία Eric Zemmour, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS).
Ο διευθυντής ερευνών του CNRS David Chavalarias δήλωσε ότι η γαλλική κινητοποίηση Convoy for Freedom ήταν προθέρμανση εν όψει εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης