Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για συνάντηση Biden – Putin για την Ουκρανία

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για συνάντηση Biden – Putin για την Ουκρανία

Πιθανή μια Σύνοδος Κορυφής εφόσον οι δύο ηγέτες κρίνουν ότι απαιτείται είπε ο Dmitry Peskov

Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ, Joe Biden και της Ρωσίας, Vladimir Putin σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Συγκεκριμένα, ο Peskov υπογράμμισε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη συνάντηση των δύο προέδρων, αναφέροντας πως μια Σύνοδος Κορυφής είναι πιθανή εφόσον την κρίνουν απαραίτητη οι δύο πρόεδροι.
Υπενθυμίζεται πως η Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε πως ο Putin έχει εμφανιστεί καταρχήν θετικός σε μια συνάντηση με τον Biden, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του είχε δηλώσει έτοιμος για μια συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του.
Άλλωστε, οι μέχρι τώρα πληροφορίες ανέφεραν πως τις λεπτομέρειες της συνάντησης των δύο προέδρων επρόκειτο να τις καθορίσουν στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη 24/2 οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken και της Ρωσίας, Sergei Lavrov.

Τι είπαν Putin – Macron

Σύμφωνα με τον Peskov, οι Putin και Macron είχαν δύο τηλεφωνικές συνομιλίες χθες, Κυριακή 20/2, για την κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία.
Όπως είπε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να οργανώσουν μια συνάντηση της τριμερούς ομάδας επαφής για την Ουκρανία.
«Χθες (…) έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Macron πραγματοποιήθηκε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ηγετών της Γαλλίας και της Ρωσίας.
Οι δύο πλευρές συνέχισαν τις συνομιλίες τους για την κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία.
Οι δύο πρόεδροι υπογράμμισαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ υπουργείων Εξωτερικών και πολιτικών συμβούλων.
Οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών είναι επίσης πιθανές στο άμεσο μέλλον» ανέφερε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης