Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικός μαραθώνιος για Ουκρανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες με Biden και Scholz θα έχει ο Macron

Διπλωματικός μαραθώνιος για Ουκρανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες με Biden και Scholz θα έχει ο Macron
Ο Macron ενδέχεται επίσης να επικοινωνήσει με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Boris Johnson και της Ιταλίας Mario Draghi
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron θα συνομιλήσει «εντός των προσεχών ωρών» με τον καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz και τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden για την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Ελιζέ, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Γάλλος ηγέτης με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Ο Macron ενδέχεται επίσης να επικοινωνήσει με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Boris Johnson και της Ιταλίας Mario Draghi αλλά και «με άλλους στενούς εταίρους», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Η συμφωνία  Macron - Putin

Νωρίτερα το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι Macron και Putin συμφώνησαν «να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες» για τη διαφύλαξη της ειρήνης.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass τάχθηκαν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.
«Οι δύο ηγέτες θα λάβουν όλα τα χρήσιμα μέτρα για να αποφευχθεί η κλιμάκωση, να μειωθούν οι κίνδυνοι και να διαφυλαχθεί η ειρήνη», πρόσθεσε, επικαλούμενο την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Το τηλεφώνημα μεταξύ του Macron και του Putin διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά και αμέσως μετά ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε επί μία ώρα με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Τη Δευτέρα (21/2) θα έχουν μια τηλεφωνική επικοινωνία οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Γαλλίας, Sergei Lavrov και Jean – Yves Le Drian, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Maria Zakharova.
Επίσης, Macron και Putin συμφώνησαν να συγκληθεί στις 21/2 η Τριμερής Ομάδα Επαφής (ΤΟΕ), στην οποία μετέχουν η Ρωσία, η Ουκρανία και ο ΟΑΣΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης