Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) εναντίον Scholz: Θα στείλουμε αποδείξεις στη Γερμανία για τους ομαδικούς τάφους στο Donbass

Zakharova (Ρωσία) εναντίον Scholz: Θα στείλουμε αποδείξεις στη Γερμανία για τους ομαδικούς τάφους στο Donbass
Η Ρωσία θα στείλει υλικό στη Γερμανία για την ύπαρξη ομαδικών ταφών στην περιοχή του Donbass
Σχετικά Άρθρα

H Ρωσία θα στείλει στη Γερμανία, μέσω διπλωματικών διαύλων, ένα ειδικό μήνυμα που θα περιλαμβάνει αποδείξεις για μαζικούς τάφους στο Donbass, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις καταγγελίες περί γενοκτονίας, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Το μήνυμά μου στους ομολόγους μου στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας είναι το εξής: σε σχέση με τις δηλώσεις του καγκελαρίου Scholz ότι οι δηλώσεις περί γενοκτονίας στο Donbass είναι γελοίες, θα παρουσιάσουμε αποδείξεις για μαζικούς τάφους στην περιοχή, για να τις μελετήσει η γερμανική ηγεσία» ανέφερε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
Εξήγησε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να δώσει ευρύτερα στη δημοσιότητα το υλικό αυτό, που θα σταλεί και στην Ουάσινγκτον, επειδή «οποιαδήποτε πλατφόρμα θα το μπλόκαρε αμέσως ως μη επιτρεπτό περιεχόμενο».
«Θα σας προειδοποιήσω ότι ακόμη και αυτοί που τα έχουν δει όλα θα το βρουν αφόρητο», πρόσθεσε.

Συστάσεις στους Γερμανούς να μελετήσουν

Η Zakharova. ζήτησε επίσης από τους Γερμανούς, όσο ετοιμάζεται το μήνυμα που θα τους σταλεί, να μελετήσουν το θέμα στις «ανοιχτές πηγές» που υπάρχουν, χρησιμοποιώντας τους υπερσυνδέσμους στους ιστοτόπους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ερευνητικής Επιτροπής.
Νωρίτερα, ο Scholz είπε ότι ο όρος γενοκτονία δεν είναι ο κατάλληλος για να περιγράψει την κατάσταση στο Donbass και χαρακτήρισε καταγέλαστες τέτοιες δηλώσεις.
Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα της εβδομάδας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη για να περιγράψει τις εξελίξεις στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης