Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κύπρο ο Μ. Σχοινάς – Επαφές έως τις 21/2 για μεταναστευτικό και Κυπριακό

Στην Κύπρο ο Μ. Σχοινάς – Επαφές έως τις 21/2 για μεταναστευτικό και Κυπριακό
Τη Δευτέρα 21/2, ο Μ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη

Στην Κύπρο πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με αντικείμενο το Μεταναστευτικό και το Κυπριακό.
Ο κ. Σχοινάς σήμερα, Σάββατο 19/2 θα μιλήσει σε Ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και το Wilfried Martens Center For European Studies στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Την Κυριακή 20/2 ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Νουρή, με τον οποίο θα επισκεφθεί την Πράσινη Γραμμή, αλλά και χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα.

Συνάντηση με Αναστασιάδη

Ακολούθως, τη Δευτέρα 21/2, ο Μ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Θα προηγηθεί τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το μεταναστευτικό, την οποία θα υπογράψει με τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Νουρή.
Επίσης, θα έχει συναντήσεις με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, με τους υπουργούς Υγείας Μ. Χατζηπαντέλα, Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως Στ. Δράκου και Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Πρόδρομο Προδρόμου, αλλά και με τοπικούς πολιτικούς, με τους οποίους θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της μετανάστευσης, των εξωτερικών σχέσεων, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.
Τέλος, θα προβεί σε διαθρησκευτικό διάλογο με τους θρησκευτικούς εκπροσώπους της Κύπρου, ενώ θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης