Τελευταία Νέα
Διεθνή

Austin (ΗΠΑ): Η Ουάσιγκτον θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων της στη Βαλτική, αλλά δεν στέλνει στρατεύματα

Austin (ΗΠΑ): Η Ουάσιγκτον θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων της στη Βαλτική, αλλά δεν στέλνει στρατεύματα
Ο Austin, απόστρατος στρατηγός του στρατού, προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας ανά πάσα στιγμή και απαρίθμησε τα είδη των στρατιωτικών δυνατοτήτων που η Ρωσία έχει συγκεντρώσει και επανατοποθετήσει κοντά στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin συνέκρινε τον στρατό της Ρωσίας με ένα φίδι που ξεδιπλώνεται και ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ουκρανία, έχοντας προβεί σε μια μαζική στρατιωτική ενίσχυση που έχει επιφέρει τη μεγαλύτερη κρίση Ανατολής - Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Ο Austin, μιλώντας σε ταξίδι του στη Λιθουανία, δήλωσε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του προέδρου Joe Biden την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει λάβει την απόφαση να οργανώσει μια νέα εισβολή στην Ουκρανία.
"Ξεδιπλώνονται και είναι τώρα έτοιμοι να χτυπήσουν", δήλωσε ο Austin σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, πριν από τις συνομιλίες με τους ολοένα και πιο ανήσυχους ηγέτες της Βαλτικής.

Ο Austin, απόστρατος στρατηγός του στρατού, προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας ανά πάσα στιγμή και απαρίθμησε τα είδη των στρατιωτικών δυνατοτήτων που η Ρωσία έχει συγκεντρώσει και επανατοποθετήσει κοντά στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, η οποία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και πιέζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για εγγυήσεις ασφαλείας, έχει αρνηθεί ότι σχεδιάζει να εισβάλει στον γείτονά της.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis δήλωσε ότι ανησυχεί ότι αν το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να καταλάβει την Ουκρανία, η Μόσχα θα στοχεύσει στη συνέχεια τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.
"Η μάχη για την Ουκρανία είναι μια μάχη για την Ευρώπη.
Αν δεν σταματήσει εκεί, θα προχωρήσει παραπέρα", δήλωσε ο Landsbergis, ζητώντας να μετατοπιστεί η στρατιωτική στρατηγική στην περιοχή από την προσπάθεια αποτροπής της Ρωσίας από μια επίθεση στην προετοιμασία για την άμυνα απέναντι σε μια τέτοια.

Ο Austin υποσχέθηκε ότι η Ουάσινγκτον θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων της στη Βαλτική, αλλά αρνήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν θα απαντήσει στις εκκλήσεις της Λιθουανίας για πρόσθετα στρατεύματα.

"Θέλω όλοι στη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Λετονία να γνωρίζουν -και θέλω να γνωρίζει ο πρόεδρος (Vladimir) Putin στο Κρεμλίνο- ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό των συμμάχων μας", δήλωσε ο Austin σε συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους, μετά από συνομιλίες με Λιθουανούς ηγέτες.
Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Austin: "Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί η περιφερειακή ασφάλεια (των χωρών της Βαλτικής) με πρόσθετα στρατεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιταχυνθεί η συνεργασία στις στρατιωτικές προμήθειες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης