Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλπάζει ο κορωνοϊός στο Χονγκ Κονγκ και καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Καλπάζει ο κορωνοϊός στο Χονγκ Κονγκ και καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο
Η πόλη έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 κρούσματα αλλά λιγότερους από 300 θανάτους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, πολύ λιγότερους από πολλές άλλες μεγάλες πόλεις
Οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ανακοινώσουν τουλάχιστον 7.000 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε το δίκτυο TVB, αριθμό που θα αποτελέσει νέο ρεκόρ, καθώς η πόλη ετοιμάζεται για μακρά μάχη για να θέσει την έξαρση της πανδημίας υπό έλεγχο.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης, η Karry Lam, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι θα χρειαστούν έως τρεις μήνες για να σταθεροποιηθεί η αύξηση των κρουσμάτων που έχει οδηγήσει τις μονάδες υγείας στα όρια των δυνατοτήτων τους και ανάγκασε τις αρχές να αναβάλουν τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ.
Η εκλογή νέου κυβερνήτη της πρώην βρετανικής αποικίας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, πλέον αναβλήθηκε για τον Μάιο, επιτείνοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον του Χονγκ Κονγκ καθώς το Πεκίνο επιβάλλει τον δικό του νόμο.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για καθολική υποχρέωση διενέργειας τεστ σε όλη την πόλη, δήλωσε η Lam, αποκλείοντας ωστόσο το οριζόντιο lockdown.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλέστηκε το TVB, το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τουλάχιστον 7.000 νέα κρούσματα COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, από 3.629 χθες, και επιπλέον 7.000 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν βρεθεί καταρχήν θετικοί από 7.600 μια ημέρα νωρίτερα.
Η πόλη έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 κρούσματα αλλά λιγότερους από 300 θανάτους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, πολύ λιγότερους από πολλές άλλες μεγάλες πόλεις.
Ωστόσο ορισμένοι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι οι ημερήσιες μολύνσεις ενδέχεται να πλησιάσουν τις 30.000 έως τα τέλη Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης