Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσοφοβία και δαιμονοποίηση Putin... και το σχέδιο των ΗΠΑ για deal με την Πολωνία για 250 τανκς αξίας 6 δισ. δολ.

Ρωσοφοβία και δαιμονοποίηση Putin... και το σχέδιο των ΗΠΑ για deal με την Πολωνία για 250 τανκς αξίας 6 δισ. δολ.
Deal με τεθωρακισμένα αξίας 6 δισεκ. δολαρίων κλείνουν οι αμερικανοί με την Πολωνία

Γιατί αναζητούν την αντιπαράθεση οι ΗΠΑ με την Ρωσία;
Είναι τα εσωτερικά προβλήματα του Biden στις ΗΠΑ όπου δημοσκοπικά καταρρέει παρασύροντας στον εκλογικό όλεθρο τον Νοέμβριο του 2022 στις ενδιάμεσες εκλογές;
Είναι το σχέδιο των ΗΠΑ να πουλήσουν 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία αξίας 6 δισεκ. δολαρίων;
Είναι η στρατηγική της αμερικανικής ελίτ που πάντα αναζητά ένα αντίπαλο δέος ώστε να έχει λόγο ύπαρξης;
Τι ισχύει;

Deal με τεθωρακισμένα αξίας 6 δισεκ. δολαρίων κλείνουν οι αμερικανοί με την Πολωνία

Με την ένταση να κλιμακώνεται κατά μήκος της πρώτης γραμμής επαφής στην αυτονομιστική περιοχή Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας και τις ΗΠΑ να αναφέρουν ότι Ρωσία έχει έως και 190.000 στρατιώτες συγκεντρωμένους… οι πολεμικές βιομηχανίες…αναζητούν το επόμενο θύμα τους.
Η τελευταία είναι μια νέα συμφωνία με τεθωρακισμένα 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ανακοίνωσε την προγραμματισμένη πώληση 250 αρμάτων μάχης Abrams στην Πολωνία με στόχο να ενισχύσει την άμυνα ενός βασικού συμμάχου της Ανατολικής Ευρώπης εν μέσω της έντασης που επικρατεί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Και φυσικά, αυτό το μεγάλο τίμημα κρίθηκε δικαιολογημένο με βάση την απειλή της «ρωσικής εισβολής».

«Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, η Πολωνία θα μπορούσε να δει δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Ουκρανούς στα σύνορά της, προσπαθώντας να σώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους από τον πόλεμο».

Οι κινήσεις των αμερικανών

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει συνολικά 4.700 στρατιώτες που σταθμεύουν στο Fort Bragg, NC, στην Πολωνία για να βοηθήσουν στη διασφάλιση της συμμαχίας.
Τα στρατεύματα θα ανταποκριθούν σε «μια σειρά απρόοπτων γεγονότων», προσθέτοντας ότι θα συνεργαστούν με την πολωνική κυβέρνηση «σε περίπτωση που χρειαστεί Αμερικανοί πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία».

Μετά την δυσφήμιση ξεκινούν τα ψώνια

Έτσι, ένας από τους πραγματικούς μοχλούς της μεγάλης προπαγάνδας περί της «ρωσικής εισβολής» από τις ΗΠΑ τους τελευταίους δύο μήνες έχει και μια άλλη εξήγηση: ήρθε η ώρα για την «ανατολική πλευρά» του ΝΑΤΟ να ψωνίσει τα νέα όπλα των ΗΠΑ καταβάλλοντας δισεκ. δολάρια.
Οι αμερικανικές βιομηχανίας άμυνας και οι σύμμαχοί τους στο βαθύ κράτος πρέπει να ενθουσιάζονται με την προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης

Ο νέος ψυχρός πόλεμος

Στη διεθνή πολιτική, τα περισσότερα εγκλήματα, όσο αποτρόπαια κι αν είναι, συγχωρούνται ή σκόπιμα να περιθωριοποιούνται.
Δείτε τις σχέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ ή ας θυμηθούμε την συνεργασία της Ουκρανίας με το Τρίτο Ράιχ.
Ωστόσο η Ρωσία αποτελεί εξαίρεση, με τα μέλη του αμερικανικού κατεστημένου να μην είναι διατεθειμένα είτε να συγχωρήσουν είτε να ξεχάσουν παραβάσεις του παρελθόντος που αποδίδονταν στη Σοβιετική Ένωση.
Σημειώστε πώς η σοβιετική-αμερικανική συνεργασία που ήταν κρίσιμη για την ήττα της Γερμανίας του Hitler έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη συλλογική μας συνείδηση.
Το ότι ο Putin είναι πρώην αξιωματικός της KGB προφανώς μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν.
Η σημερινή αντιπάθεια ειδικά των αμερικανών προς τη Ρωσία πηγάζει από κάτι βαθύτερο από την απροθυμία να εγκαταλείψουν τις παλιές μνησικακίες.
Η νέα αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας αποτελεί μια μεγάλη ανάγκη των αμερικανών να καταστούν ξανά εξωστρεφής και να αποδείξουν ότι η Αμερική ως υπερδύναμη είναι εδώ και παντού.

Το κακό παρελθόν

Ωστόσο οι ΗΠΑ έχουν ένα κακό ενεπλάκησαν σε ένα δαπανηρό και αναμφισβήτητα παράνομο πόλεμο σε μια χώρα (Ιράκ), ενώ διεξήγαγαν έναν πόλεμο 20 ετών σε μια άλλη (Αφγανιστάν) που κατέληξε σε ταπεινωτική ήττα.
Υπό μια έννοια οι ΗΠΑ που χάνουν πάνω από 900.000 πολίτες του σε μια πανδημία, διαθέτουν δυσλειτουργική κεντρική κυβέρνηση, ξοδεύουν ετησίως τρισεκατομμύρια περισσότερα από όσα παράγουν και που δεν μπορούν καν να ελέγξουν τα σύνορά του;
Μπορεί ένα έθνος στο οποίο το πλουσιότερο 1% ελέγχει 16 φορές περισσότερο πλούτο από το κατώτατο 50%.
Οι αμερικανοί χαρακτηρίζονται «απερίσκεπτοι», «ανίκανοι», «αποξενωμένοι», «υπερβολικά σπάταλοι» και «βαθιά μπερδεμένοι».

Η κρίση στην Ουκρανία είναι ακίνδυνη για την Δύση

Όσο για την Ουκρανία, η κρίση εκεί ενέχει ελάχιστο κίνδυνο για τη Δύση, η οποία διαθέτει άφθονη δύναμη να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.
Αντί να προβάλλονται ανόητα επιχειρήματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Ρωσία έχει νόμιμα δικά της συμφέροντα ασφαλείας, τα συμφέροντα αυτά επεκτείνονται στο ερώτημα εάν η Ουκρανία είναι φιλική ή μη φιλική απέναντι στην Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης