Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nευρικότητα στη Wall, λόγω Oυκρανίας, Bullard και λήξεων στα options ύψους 2,2 τρισ. δολ. - Στο -0,1% ο S&P 500

Nευρικότητα στη Wall, λόγω Oυκρανίας, Bullard και λήξεων στα options ύψους 2,2 τρισ. δολ. - Στο -0,1% ο S&P 500
Αρνητικά πρόσημα στη Wall...
Σχετικά Άρθρα

Αρνητικά πρόσημα παρουσιάζουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους αρνητικούς καταλύτες για τις μετοχές να πολλαπλασιάζονται.
Σε πρώτη φάση, πανικό σκορπά στους η αναζωπύρωση της προσδοκίας για επίθεση στην Ουκρανία εκ μέρους της Ρωσίας.
Όπως μεταδίδεται, επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η κλιμάκωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή, με τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών να αλληλοκατηγορούνται για ανταλλαγή πυρών και βομβαρδισμούς, σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις εξελίξεις.
Την ίδια στιγμή, τους επενδυτές εξακολουθούν να απασχολεί η άνοδος των ομολόγων αλλά και η ταχύτητα αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed.
Οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν άλλο ένα χτύπημα την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου: αυτήν τη φορά από τον συνήθη ύποπτο, τον διοικητή της Fed St Louis, James Bullard, που θέλει επιθετική αντιμετώπιση του πληθωρισμού, με αύξηση επιτοκίων έως 2%.
Παράλληλα, παρατηρείται κύμα πωλήσεων λόγω λήξεων στα options ύψους 2,2 τρισεκ. δολ. 
Σε αυτό το πλαίσιο, o δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές μεταβολές, στις 34.300 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -0,1%, στις 4.380 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακές μεταβολές, στις 13.672 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 28 μονάδες.

Στα μάκρο, η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, ακολουθούμενη από πρόσθετες αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με άλλες δύο αυξήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Morgan Stanley.
Aν μη τι άλλο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προβεί σε επιθετική τιθάσευση του πληθωρισμού.  
Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις James Bullard επιθυμεί επιθετική αντιμετώπιση του πληθωρισμού με αύξηση επιτοκίων πάνω από 2%.
«Εάν θέλετε να πιέσετε καθοδικά τον πληθωρισμό, δεν αρκεί να πάτε σε ένα ουδέτερο επιτόκιο, πρέπει να πάτε πέρα από αυτό.
Και πιστεύω –ανησυχώ για αυτό πολύ, μάλιστα– ότι δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε σε περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν μειωθεί αρκετά όπως αναμένεται» πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 6,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,5 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Ένωση Μεσιτών. Οι αναλυτές πρόεβλεπαν πτώση κατά 1,3%.

Στα επιχειρηματικά της ημέρας, η Walmart ανακοίνωσε κέρδη 3,56 δισ. δολαρίων ή 1,28 δολαρίων ανά μετοχή έναντι ζημιών 2,09 δισ. δολαρίων ή 74 σεντ ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 1,50 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα της Walmart διαμορφώθηκαν σε 152,87 δισ. δολάρια έναντι 152,08 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2020 ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 151,53 δισ. δολάρια 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,44% στα 89,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,16% στα 1.898 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης